KATILMAK İSTEYENLER 9 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜ İNSAN HAKLARI EVİ’NDEKİ TOPLANTIYA KATILABİLİR
Kuir Kıbrıs Derneği; Vois Kıbrıs, Çağ-Sen, Üçüncü Toplum Forumu, Devrimci Komünist Birlik, Gazedda Kıbrıs Kolektif, Bağımsız Gençlik Platformu ve Mülteci Hakları Derneği, Irkçılık Karşıtı Ağ oluşturmak için ilgilenen tüm örgütlere çağrı yaptı.
Kuir Kıbrıs Derneği’nde yapılan yazılı açıklamada, bu çerçevede, örgütleri, 9 Temmuz Perşembe saat 18:00’de İnsan Hakları Evi’ne davet etme kararı alındığı kaydedildi.
Açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nde George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından “Siyah Hayatlar Önemlidir” hareketinin dünyanın birçok yerinde protestolar düzenlemeye başladığı, Kıbrıs’ta da ırkçılığa dikkat çekmek adına Vois Kıbrıs’ın çağrı yaptığı ve imzacı örgütlerle meclis önünde basın açıklaması yaptığı anımsatıldı.
Ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi’nde de iki farklı yürüyüş düzenleyen Vois Kıbrıs’ın, Irkçılık Karşıtı Ağ oluşturulmasının gerekliliğini dillendirdiği belirtilen açıklamada, Kuir Kıbrıs Derneği’nin geçen hafta inisiyatif alarak çeşitli sivil toplum örgütlerini davet ederek fikir teatisi yaptığı belirtildi.
Yapılacak toplantıda katılımcı örgüt temsilcileriyle ırkçılık ile mücadele adına hem fikir birliği sağlanması hem de atılacak adımlar için atölye düzenlenip ardından da ortak uzlaşı metni imzalanacağı kaydedilen açıklamada, ayrıca bireysel destek vermek isteyen herkesin ağın oluşturulması ve yapacağı aktivitelerde gönüllü destek verebilmesinin mümkün olacağı duyuruldu. 
Detaylı bilgi almak veya toplantıya katılacağını belirtmek isteyenlerin [email protected] adresinden ilgili kişilere ulaşılabileceği belirtildi.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu