Kapalı bir mekanda sigara içenlere müdahale etmek isteyen Sağlık Bakanlığı personeli sözlü ve fiziki saldırıya uğramasını ve aynı mekanda bulunan Sağlık Bakanı Filiz Besim’e ise hakaret edilmesini Derneğimiz şiddetle kınamaktadır. 
Görevini yapmakta olan memurlara gerekli saygı ve anlayışı yurttaşların göstermek zorunda olduklarını Derneğimiz anımsatmakta yarar görmektedir.
Sağlık Bakanlığının bizzat yüzleşmiş olduğu bu nahoş vaka bugüne kadar “44/2008 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası”nın çıkarılmasında “REFORM YAPAN” Derneğimizin uyarılarını kale almaması ve ciddiyetle uygulamamasının bir sonucudur.
 “Kanserin en tehlikeli ajanına” karşı önemli bir koruma zemini sağlamış olan Derneğimiz kapalı alanlarda olduğu gibi insanların bulunduğu açık ortamlarda ve sağlık merkezlerinin  tüm alanlarında yasaklanmasını yıllardan beri israrla talep etmesine karşın yasanın güncellenmemesi uygulamanın denetlenmesinde maalesef yurttaşları devre dışı bırakmış bulunmaktadır.
Restorantlarda ise portatif açılıp kapanan bölmeler ilave edilerek yine tüketicilere “Kapalı Ortamlarda Yasak Olmasına” karşı sigara içilmesine olanak sağlanmakta ve yasa tüm cezai müeyyğidelere rağmen delinmekte insanların sağlığı hiçe sayılmaktadır. 
Derneğimiz tüm uyarılarına karşın bu “sağlık tehdidinin ülkemizde yaşanmasına çanak tutmakta olanlara açık alanlarda bile kesinlikle müsamaha göstermemekte ve müdahale etmektedir.
Derneğimiz Sağlık Bakanlığı’nı 44/2008 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası”nı idari para cezası ve cezai müeyyideleri ile kararlılıkla uygulaması için göreve davet etmektedir.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu