Tepebaşı orman yangını ile ülkemizin doğal kaynaklarına büyük zarar verilmiştir. Derneğimiz bu konuda yaşam kaynağımız olan ormanlarımızın yok  edilmesine ve her geçen gün bir beton yığınına çevrilmesine karşı duyarsız kalan belediyelere asli görevlerini anımsatmakta aldıkları astronomik fatura bedellerinin karşılığını vermelerini talep etmektedir.
Belediye zabıtaları ile Trafik Polis Müdürlüğü devriyelerinin görevi  yalnız trafik cezası kesmek değil aynı zamanda trafikte seyir halinde sigara izmaritleri ve atıklar ile çevreye zarar vermeleri önlemektir. 
Belediyelerin sıcaklıkların arttığı bugünlerde maalesef kent merkezlerinde ve yol üzerindeki insan boyuna varmış yabani otların ve molozların temizliğini yapmadıkları görülmektedir. Orman yangınlarının çıkmasında %99 önemli etkisi olan bu vahim duruma belediyeler seferberlik içierisinde derhal müdahale etmeldirler. Beldeyilere bu konuda asli görevleri olan Karayolları Diaresi, Çevre Diaresi, Orman Dairesi ve Sivil Savunma Teşkilatı personeli de yeni bir yangına çıkmasını beklemden destek vermeleri için Derneğimiz uyarmaktadır.
Derneğimiz büyük ihtimalle şer odakları tarafından sabotaj sonucu çıkarıldığına inandığı Tepebaşı orman yangını kundakçılarını ihbar edecek olanlara 10 Bin (Onbin) TL ödül verecektir.

Editör: Mehmet Kasimoglu