Tüketici Örgütleri Konfederasyonu, tüketiciyi isyan ettiren fahiş fiyatları denetim altına alması için Ekonomi ve Sağlık Bakanlığı ile fırsatçıların önüne geçebilmek adına beraber bir çalışma yürütmek için basın bildirisi yayınladı.

Yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:
“Konfederasyonumuz bugüne kadar Hükümetin Korona Virüs krizine karşı başarılı mücadelesini kutlamakta Sağlık çalışanlarına da tüketicilerin müteşekkir olduğunu ve şükranlarımız vurgulamaktadır. Yeniden ekonomik ve sosyal yaşama dönüşte tüketicilerin 3 aylık süre içerisinde hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamaları ve kuralları kesinlikle uygulamaları için uyarmaktadır.
Korona virüs Kovid 19 ile mücadelede kullanılan maske ve temizlik malzemelerinden sonra işyerlerinin açılması ile Hükümetin kullanımını zorunlu kıldığı “Ateş Ölçerlerin” işyerlerine ve tüketicilere astronomik fahiş fiyatlar ile satılmakta olduğu tespit edilmiştir.
Konfederasyonumuz Korona Virüsün denetim altında tutulabilmesi için zorunlu olan “Ateş Ölçerlerin” Sağlık Bakanlığından onaylı yalnız eczanelerde satılması gerekirken marketlere kadar satışının yapılabildiği ticari ahlakın da ötesinde bu fırsatçılığa Hükümeti müdahale etmesi için uyarmaktadır.
Haksız zenginleşme pahasına can derdine düşmüş tüketicilere bu fırsatçılığın bedelini yalnız  fahiş fiyatlar değil, sağlıklarıyla da ödettirilmesi kabul edilemez.. 
Konfederasyonumuz tüketicileri isyan ettiren fahiş fiyatları denetim altına alması için Ekonomi ve Enerji Bakanlığına Sağlık Bakanlığı ile aynı seferberlik anlayışı içerisinde çalışma başlatması için göreve davet etmektedir.
Vücut sıcaklığı ölçümleri esasında bir bütün olarak ateş, öksürük, nefes alıp vermede güçlük gibi semptomlar hakkında bilgilerin yer alacağı  “Kovid 19 kartı” taşıma zorunluluğu getirilmelidir.
Konfederasyonumuz corona virüse karşı alınacak tedbirlerin başında ateş ölçerler yerine semptomların basitçe listelendiği “Türkçe ve İngilizce” bilgilendirme kartları kullanılmasını zorunlu görmektedir..”

Editör: Mehmet Kasimoglu