Sadıkoğlu: “Dostluğumuz, kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz daim olsun”
Süslü: “Dostluğun ve kardeşliğin pekişmesi adına geleceğe katkı yapıyoruz”
İskele Belediyesi, Nevşehir’e bağlı, Uçhisar Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İskele Belediyesi’nin, İstanbul Büyükçekmece, Beykoz ve Pendik, Ankara Mamak, Kütahya, Samsun, Antalya Finike ve Trabzon Ortahisar’ın ardından 10’uncu kardeş şehri Nevşehir’e bağlı Uçhisar Belediyesi oldu.
İskele Belediyesi ile Uçhisar Belediyesi arasında bugün kardeş şehir protokolü imzalandı. Törene, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Sülün’ün yanı sıra İskele Belediyesi Meclis Üyeleri İldeniz Elbasan, İsmail Y. Osum ve Sefa Kurukafa, İskele Belediyesi Kültür, Sanat ve Dış ilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa, Uçhisar Belediyesi Başkan Vekili Hakkı Korucu, Başkan Yardımcısı Salim Sağır, Meclis Üyeleri Ali Yedekçi ile Fatih Ülkü, Uçhisar Belediyesi Aşağı Mahalle Muhtarı Ümit Tuluay ve Uçhisar Belediyesi Kokartlı Turist Rehberi Hasan Erdoğan da eşleriyle katıldı.
İskele AKM’de düzenlenen törenle imzaların atıldığı protokole göre, her iki belediye arasındaki ilişkiler artırılacak, bağ güçlendirilecek ve diyalog geliştirilerek karşılıklı fikir alış verişinde bulunulacak.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada Uçhisar Belediyesi ile İskele Belediyesi’nin dostluğunun, kardeşliğinin ve birlikteliğinin daim olmasını temenni etti.
- Sadıkoğlu: “Şehirlerimizi birbirine kardeş kent ilan ediyoruz”
Kardeş Şehir Protokolü imza töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu,Türkiye Uçhisar Belediyesi ile KKTC İskele Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolünün her iki şehre de hayırlı olmasını diledi. Protokolün içeriğinden de bahseden Başkan Sadıkoğlu, protokolle birlikte her iki şehirde yaşayan vatandaşların istek ve ihtiyaçlarını karşılama çabası içinde olacaklarını ifade etti. Başkan Sadıkoğlu konuşmasında şunlar ifadelere yer verdi:
“Şehirlerimiz ve hemşerilerimiz arasındaki karşılıklı ilişkiyi artırmak, belediyelerimiz arasındaki bağı güçlendirmek, aramızdaki diyaloğu geliştirmek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak için bu protokolü imzalıyoruz. Farklılıklarımıza saygı göstereceğiz, güven ortamı içinde ve dayanışma ruhuyla davranarak; hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm hemşerilerimizin karşılıklı ilişkilerimize katılma olanağını güvence altına alacağız. Bugün bu protokolle birlikte özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine kardeş kent ilan ediyoruz.”
Başkan Sadıkoğlu kardeş şehir protokolünün özelde her iki belediyeye, genelde ise her iki şehirde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere her iki ülkeye de hayırlı olmasını temenni etti.
- Süslü: “Dostluğun ve kardeşliğin pekişmesi adına geleceğe katkı yapıyoruz”
Kardeş şehir protokolüne imza atan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü de, İskele Belediyesi’ne kendilerine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür etti ve karşılıklı görüşmelerin resmiyete dökülerek protokole imza attıklarını belirtti. Süslü, iki belediye arasındaki dostluğun ve karşılıklı işbirliğin artarak devam edeceğini söyledi.
İskele AKM’de düzenlenen tören, kardeşlik protokolünün imzalanmasının ardından son buldu.
- Kültür Evi’ni ziyaret ettiler
Uçhisar Belediyesi Başkanı ve beraberindekiler İskele AKM’de gerçekleşen imza töreni öncesinde ise İskele Belediyesi Kültür Evi’ni gezdi. Heyete, Kültür Evi ile ilgili tanıtıcı bilgiyi İskele Belediyesi Kültür, Sanat ve Dış ilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa verdi.

Editör: Mehmet Kasimoglu