Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT’de yayınlanan Birinci Boyut programına katılarak, turizm ve çevre konulşarında atılan adımları ve karşılaşılan sorunları anlattı.
Ataoğlu, Anadolu-Jet’in ek seferleri ile biletlerin ucuzladığını söyledi.

İşte Bakan Ataoğlu’nun bu yöndeki ifadeleri:

“Geçen hafta Cuma günü Anadolu-Jet ilk seferini düzenledi. Hatta biz Antalya seferinde Anadolu Jet’i karşıladık. Hemen akabinde uçak bilet fiyatlarındaki yansıması ne oldu diye kendi elimizdeki telefondan bugün için Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri ile ilgili uçak bilet fiyatlarına baktık. Tek gidiş 206 TL civarında seyretti. Yani gidiş-geliş 400 TL bir rakam. Açıkcası biz 500 TL civarında rakamların duracağını düşünüyorduk. Hafta sonu arz talep olayından dolayı rakam biraz daha artıyor. Dövizin artışı da bilet fiyatlarını yansıyor.Ama en azından bugün itibarıyla baktığımızda saadece Anadolu-Jet değil diğer havayolu şirketleri de aynı değerde uçak bilet fiyatlarını 206 TL olmasa bile onun 5-10 TL daha üstünde seyrettiğin de gördük. Bu da demek ki yeni bir havayolu şirketi devreye girerek seferlerini başlatmakla uçak bilet fiyatlarına yansımasını izleme imkanı elde ettik.

Elbette bunun bir takım eleştirileri oldu ve olmaya da devam ediyor. Fakat şunu da söyleyim Anadolu Jet’in buraya geleceğine inancı olmayan arkadaşlar idi eleştirenler. Anadolu Jet sefer düzenleyecek ama uçak biletleri ucuzlamayacak diyenler de vardı. Biletler aha ucuzladı. Yani neyi ispatlamaya çalışırsınız anlamışta değilim. İllaki bir konuyu eleştirmek midir niyetiniz vazgeçin bundan. Gelin farklı bir fikriniz varsa daha iyiye katkı sağlayacaksa birlikte yapalım. İstanbul’a neden sefer koymadık deniliyor. Ee koyamadık be buba. Anadolu’nun farklı yerlerinden ülkeye nasıl turist getirebiliriz diye çalışmalarımız sürüyor. Eleştirilecek birşey var ise eleştirin”

Editör: Mehmet Kasimoglu