Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, BM Genel Sekreteri Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’nin yaptığı ziyaretin önemini vurgulayarak, taraflara görüşmelerin en erken bir zamanda başlaması için yapıcı davranma çağrısında bulundu.
İzcan yaptığı yazılı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, taraflara sunduğu 6 maddelik Guterres Belgesi’nin doğru ve gerçekçi bir zemin olduğunu dile getirerek, “Kıbrıs’ın iki yanındaki çözüm karşıtı ayrılıkçıların, ortamı bulandırmalarına izin verilmemelidir” dedi.
“Federal Birleşik Kıbrıs, masada olan tek seçenektir” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Bunun dışındaki arayışlar, ülkemizi maceradan başka bir yere taşımaz” ifadelerini kullandı.
“BKP, tek uluslararası kimliği, tek vatandaşlığı, tek temsiliyeti olan, AB üyesi birleşik bir Kıbrıs için kararlılıkla çalışmaya devam edecektir” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’ı kendi ulusal çıkarları için kullanan emperyalist güçler olduğunu belirtti.
İzcan, “İnsanımızın çıkarlarını siyasetin merkezine koyarak birlikte mücadele etmek tüm yurtseverlerin öncelikli görevidir” dedi.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu