Koalisyonun küçük ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) kanadının yeni bakanları açıklandı. Yeni bakanların isimlerini DP-UG Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş açıkladı.

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na Girne Milletvekili Dr. Özdemir Berova, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na da Gazimağusa Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek atandı.

DENKTAŞ: “NÖBET DEĞİŞİMİ”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş konuyla Casino siteleri ilgili açıklamasında, bunun bir nöbet değişimi olduğunu belirtti.

Denktaş, bir yıla aşkın bakanlıklarda görev yapan bakanlarına emeklerinden ötürü teşekkür ederken, yeni bakanlara da başarılar diledi.

Koalisyonda Başbakan Yardımcılığı hariç 3 bakanlıkla temsil edilen DP-UG, böylece tüm bakanlarını değiştirmiş oldu.

Yaklaşık bir yıl önce kurulan koalisyonda DP kanadına ait Eğitim Bakanlığı’na atanan Mustafa Arabacıoğlu, geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.

Yeni düzenlemeyle, bir yıl süreyle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yapan Ahmet Kaşif ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da kabine dışında kaldı.

Editör: Mehmet Kasimoglu