İnisiyatif adına açıklama yapan Cem Kapısız, cami yapılması konusunda köylünün genelinin katıldığı bir imza kampanyası bulunduğuna işaret ederek, “Çalışmaların başlamasının önünde duran tek engel, köylünün de mutabık kaldığı yere cami yapılmasının, öğrenciye uzak kalacağı gerekçesi ile reddedilmesidir” dedi.

Cem Kapısız, Kalkanlı köyünde yapılması planlanan cami hakkında basında yer alan bazı dernek ve öğrenci birliklerinin açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını iddia etti. Kapısız, “Caminin sadece kaymakamlıkta çalışan bir müfettiş tarafından engellendiği ifadesi yanlıştır ve kasıtlıdır” ifadesini kullandı.

Kalkanlı köyünde bir adet “kiliseden restore edilmiş” cami bulunduğunu ve iddia edildiği gibi hiç kimsenin yağmurun altında namaz bonus veren siteler kılmak zorunda bırakılmadığını kaydeden Kapısız, şöyle devam etti:

“Çalışmaların başlamasının önünde duran tek engel, köylünün de mutabık kaldığı yere cami yapılmasının, öğrenciye uzak kalacağı gerekçesiyle reddedilmesidir. Mevzubahis mesafe 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesidir. Caminin, köy halkı nasıl düşünürse düşünsün ille de kampüsün girişine yapılması istenmektedir.”

Editör: Mehmet Kasimoglu