Ziyarette, Ercan Havaalanı İtfaiye bölümündeki personel eksikliği konusunda yaşanan sorunlarının çözümü için öneriler üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu, sorunların çözümü üzerine hedefler belirlendi.
Kamu-Sen’den yapılan açıklamaya göre, toplantı sonrasında, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) göre olası bir uçak kazasına müdahalede belli standartlar olduğu, itfaiye araçlarının kapasitesine göre 3 aracın olaya müdahale etmesi gerektiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:
“Bu müdahale için her bir vardiyada toplam en az 11 itfaiye memuru bulundurulmalıdır. Sivil Havacılık Dairesi Müdürü’nün tüm çabalarına rağmen vardiyalarda, personel sayısının yetersiz ve ek mesainin %50 ile sınırlı olması nedeniyle en iyi ihtimalle 10 itfaiye memuru çalışabilmektedir. İtfaiye memurlarının kaza ve yangına müdahale dışında hayatını tehlikeye atarak enkazda bulunan yaralıları da sevk ve kurtarma görevi vardır. Böylesi ciddi ve olası bir durumda yedek ekibin de bulunmasının gerektirdiği yerde standart sayıda personel dahi bulundurulmamaktadır. Mevcut personelle ilk anda sadece yangına müdahale etme şansı bulunmaktadır”

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu