Yazılı bir açıklama yapan Özkardaş, “İcraat hükümeti olacakları iddiası ile hükümet kuran CTP-UBP hükümeti ülkeyi kaosa sürüklemiştir. 2016 ve sonraki gelen yıllarda da yüzde 5'er büyüme yaşanacağını, kendi kaynaklarımızla giderlerimizi karşılayacağını söyleyerek, meclisten bütçeyi geçiren hükümet, bugün kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarını ödeyemez duruma gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Hükümeti eleştiren Özkardaş, emeklilerin ve kamu çalışanlarının maaşlarının yarısının ödenmesi durumunda bunun “hükümetin ayıbı ve yasal suç olacağını” savunan Özkardaş, “Yarım maaş alacak olanların bankalara yatacak olan paraları zaten olan borç taksitlerine kesildiğinde, hiç para alamayacaklardır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, “Özellikle CTP, ‘Hükümet olmak, mazeret üretmek değildir. Yapamıyorsanız gidiniz’ derdi. Şimdi biz onlara da ortaklarına da diyoruz ki; ‘Hükümet olmak, mazeret üretmek değildir,yapamıyorsanız gidin ve halkın ününü açın’ Sendikalarımıza ve halkımıza da çağrımızdır, artık tencereleri tavaları alıp, sokağa inme vakti çoktan gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Mehmet Kasimoglu