“İlkel müdahale şekli ile suyu dere yatağında tutmaya çalışan Belediye ekiplerinin çalışmalarına şahitlik ediyoruz” şeklinde açıklama yapan GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy, Güzelyurt Barajı’nın taşması sonucu sular altında kalan “I love Güzelyurt” yazılı çembere de değinerek, “Üstün körü herkes sever! Marifet samimiyetle, bilimle, akılla, sevmekte!!!” şeklinde sosyal medya hesabından açıklama yapan Kansoy'un paylaşımı aynen şöyle:

Değerli Arkadaşlar,
Yağış bakımından verimli geçen bir yıl yaşıyoruz, verimli tarım topraklarına sahip batı bölgesinin yüzünü güldüren günler..., hoyratça tuzluluğunu artırdığımız Güzelyurt Akiferinin, mevcut yağışlarla besleneceği, üretim için kaliteli yer altı kaynaklarının artacağı umuduyla gök yüzüne bakıyoruz... dualar ediyoruz.
Başımızı yer yüzüne çevirdiğimizde, "I love Guzelyurt" çemberinin: sular altında kaldığını görüyoruz! İlkel müdahale şekli ile suyu dere yatağında tutmaya çalışan Belediye ekiplerinin çalışmalarına şahitlik ediyoruz.Neresi bu çember? Güzelyurt'u ilk gördüğünüz yer! Başkente ulaşmak için kullandığınız yol! Ne zaman yapıldı? 2010 yılında! Çocuklar bile gülmüştü baraj önüne yapılan, daraltılan dere yatağı ve asfalt köprüye! Dere ve dere yataklarına yaptığımız yanlış müdahalelerin bedelini ödüyoruz, bereketli yağmurlara sevinemeden! Can ve Mal kayıplarıyla ödüyoruz! Peki Güzelyurt barajı ve deresine yapılan yanlış müdahalelerin giderilmesi için kim veya kimler bedel ödeyecek? Üç seçeneğimiz var: 1) Güzelyurt Belediyesi
2) Güzelyurt Halkı ekstra vergiler ödeyerek.
3) Her ikiside! 
Öncelikle, Beledi hizmetlerin salt çöp toplamak olmadığını öğrenmek zorundayız. Beldenize gerek belediye projeleri ile gerekse merkezi hükümet kaynaklarıyla yapılacak her yatırımda, Belediyenin fikir ve vizyonu olmalı/ydı!!! 
Nisan 2018 yılında, Kıbrıs TV'de Hüseyin Vedat Ağlamaz ın programında aşağıdaki konuşmayı yapmıştım:
"Dere ve Dere yataklarına yapılan, peyzaj ve sarı taş çalışmaları yanında, yetersiz menfez ve mühendislik dışı köprülerin inşaasından tamamen Güzelyurt Belediyesi sorumludur (Güzelyurt Kaymakamlığı söz konusu müdahalelere karşı uyarıcı olmuştur!) bu sorumluluk gereği, yaşana bilecek her türlü taşkından ötürü, oluşacak maddi ve manevi hasarı Güzelyurt Belediye Başkanlığı karşılamakla yükümlüdür!
"I love Güzelyurt"
üstün körü herkes sever! Marifet samimiyetle, bilimle, akılla, sevmekte!!!
Konu ile alakalı, Türk Ajans Kıbrıs başta olmak üzere bir çok gazete de teknik verileri de içeren onlarca makalemiz yayımlandı. Yetkililerden aldığımız yanıt "Baraj bakalım ne zaman dolacak, uğraşma böyle şeylerle..." olmuştu.
Saygılarımla,
Resat Kansoy
16.01.2019"

Editör: Mehmet Kasimoglu