Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile  İngiltere’de faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Konseyi, İngiliz Kıbrıs Türk Derneği ve Londra Kıbrıs Türk Ticaret Odası temsilcileri,  KKTC’den İngiltere’ye seyahat eden  yolcuların güvenlik kontrolünden geçirilmesi ile ilgili İngiltere’de  temaslarda bulundu.
KTTO’dan yapılan açıklamaya göre,  Kıbrıslı Türk örgütlerin  temsilcileri, İngiltere Parlamentosu Milletvekili Chris Grayling ve Muhafazakâr Parti eski Lideri Iain Duncan Smith ile görüştü. 
Açıklamada, sadece bir güvenlik önlemi  olduğu  teyit edilen söz konusu uygulamanın, çözüme kavuşturulması için daha fazla araştırma yapılması gerektiği konusunda anlaşmaya varıldığı  belirtilerek, güvenlik kontrolünün sadece  Kuzey Kıbrıs'tan İngiltere'ye uçuşlarda   uygulanmadığı vurgulandı.
Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve İngiltere’deki Kıbrıslı Türk sivil toplum kuruluşları, konuyu  Ulaştırma Bakanlığı dahil diğer tüm yetkili makamlarla görüşerek güvenlik önlemleri  ile ilgili kendilerine düşen katkıyı iş birliği içerisinde sağlayabileceklerini belirttiler.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu