60’A YAKIN RUM ÖĞRETMEN, 3 OKULU ZİYARET EDEREK MESLEKTAŞLARINA YENİ YIL DİLEKLERİNİ İLETTİ; GİTTİKLERİ OKULLARA ZEYTİN FİDANLARI HEDİYE ETTİ

MAVRADA: “YENİ YILDA MESLEKTAŞLARIMIZA BARIŞ VE SAĞLIK DİLEKLERİMİZİ İLETMEK İÇİN GELDİK”

TEK: “İKİ TOPLUMDAKİ EĞİTİMCİLERE DE YÖNETİCİLERE DE ÖĞRETMENLERİN BARIŞ İSTEDİĞİ MESAJINI İLETİYORUZ”

ELCİL: “BENZER BİR ETKİNLİK ŞUBAT TATİLİNDE DE OLACAK. KIBRISLI TÜRK ÖĞRETMENLER GÜNEY’DEKİ OKULLARI ZİYARET EDECEK”

Kıbrıslı Türk ve Rum öğretmenler, yeni yıl dolayısıyla Lefkoşa’da bir araya geldi. 60’a yakın Rum öğretmen, Lefkoşa’daki 3 okulu ziyaret etmek, meslektaşlarına yeni yıl dileklerini iletmek üzere zeytin fidanlarıyla Ledra Palas Sınır Kapısı’ndan Kuzey’e geçti.

Kıbrıslı Türk ve Rum öğretmenlerin kurduğu, Birleşik Kıbrıs, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Öğretmenler Platformu’na üye olan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) yetkilileri Rum meslektaşlarını sınır kapısında karşıladı.
 
Zeytin fidanlarını, ziyaret ettikleri Şehit Tuncer İlkokulu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’ne hediye eden Rum öğretmenler, okullara, sınır kapısında bekleyen otobüsle götürüldü.

Öncesinde, Rum Öğretmenler İnsiyatifi, KTOEÖS ve KTÖS adına açıklamalar yapıldı.

Rum ve Türk gazetecilerin izlediği Ledra Palas buluşmasında açıklamalar Rumca, Türkçe ve İngilizce dillerinde yapıldı.

MAVRADA: “SİYASETÇİ DEĞİLİZ, EĞİTİMCİLER OLARAK BURADAYIZ”

Rum Öğretmenler İnsiyatif adına konuşan Maria Mavrada, “Yeni yılda meslektaşlarımıza barış ve sağlık dileklerimizi iletmek için geldik” dedi.

“Biz siyasetçi değiliz, burada eğitimciler olarak bulunuyoruz” ifadesine yer veren Mavrada, “Amacımız Kıbrıs’ta barış sağlanması için atılacak adımlara katkıda bulunmak. Görevimizi, bu şekilde yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

TEK: “BU OLUŞUM, 2004’LERDEN BERİ KARŞILIKLI ŞEKİLDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek, yeni yıl dolayısıyla 60’a yakın öğretmenin Güney Kıbrıs’tan geldiğini belirtti.

Vedat Tek, iki toplumlu öğretmen platformunun temelini yaklaşık 11 yıl önce bir düğün salonunda attıklarını belirtti.

Tek, “Bu oluşum, 2004’lerden beri karşılıklı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İki toplumdaki eğitimcilere de yöneticilere de öğretmenlerin barış istediği, bunun için çalışmalar yaptığı mesajını iletiyoruz” dedi.

Genel Sekreter Vedat Tek, öğretmenlerin kaynaşması, fikir alışverişinde bulunması için düzenlenen bu etkinlikte Güney’den gelen meslektaşlarının okullara birer zeytin fidanı hediye edeceğini de belirterek, barış inançlarına dikkat çekti.

ELCİL: “İKİ TOPLUMLU ÖĞRETMENLER KIBRIS’IN BİRLEŞMESİ, BİRLİKTE YAŞAYABİLME VE İŞBİRLİĞİ KONULARINDA SESLERİNİ YÜKSELTİYOR”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, bu etkinliğin tüm Kıbrıslılar için örnek olması gerektiğini kaydederek, iki toplumlu öğretmenlerin Kıbrıs’ın birleşmesi, birlikte yaşama, işbirliği konularında seslerini yükselttiğini söyledi.

Elcil, açıklamasında Kıbrıs’ın etrafındaki savaşlara ve şiddet olaylarına da dikkat çekti.

Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra müzakere sürecinin devam ettiğini anımsatan Elcil, Kıbrıs sorununun çözümü yönündeki beklentilere işaret etti.

Elcil, öğretmenlerin Kıbrıs sorununun çözülmesinde ve barışın sağlanmasında önemli rol oynadığını da vurgulayarak, iki toplum arasında daha fazla işbirliğine gerek olduğunu da kaydetti.

Vizyonların, düşüncelerin değiştirilmesinde, zihinlerdeki duvarların yıkılmasında öğretmenlerin rolüne dikkat çeken KTÖS Genel Sekreteri Elcil, ana hedefin bu olması gerektiğini söyledi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, benzer bir etkinliğin 2016’nın Şubat ayında, yarıyıl tatiline girilmesiyle Güney’de de organize edileceğini açıklayarak, Kıbrıslı Türk öğretmenlerin Güney’deki okulları ziyaret edeceğini söyledi.

“Birleşik Kıbrıs, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Öğretmenler Platformu” üyeleri okul ziyaretlerinin arından KTÖS Lokali’ndeki toplantıyla programlarını tamamladı.

Editör: Mehmet Kasimoglu