Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte ‘Kıbrıslı Türklerin Nereye’ gittiğini tartışmaya açıyor. 
Kızılyürek içinde bulunduğumuz süreci her açıdan tartışmak, Kıbrıslı Türklerin sorunlarını yurttaşlar ile birlikte tespit etmek ve bu sorunlara çözüm bulabilmek amacı ile bir ‘Yurttaşlar İnisiyatifi’ başlattı. 
Bu İnisiyatifin ilk adımı olarak Kızılyürek mevcut sorunları ortaya koyabilmek amacı ile sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde ‘Kıbrıslı Türkler Nereye?’ isimli tam günlük bir konferans düzenliyor. 
Konferans’ta Ekonomik Boyut, Sosyal Boyut ve Siyasi Boyut ana başlıkları altında Ekonomik Kalkınma, Yolsuzluk Algısı, Eğitim, İnsan Hakları, Federasyon, AB ve Türkiye ile ilişkiler gibi önemli konular tartışılacak ve bu tartışmalardan çıkacak sonuç AP üyesi Niyazi Kızılyürek tarafından Avrupa Birliği gündemine taşınacak. 
Değerli Akademisyenlerin, sahada çalışan profesyonellerin ve aktivistlerin sunum yapacağı Panellerin ardından Kıbrıslı Türklerin irade beyanı niteliği taşıyacak sonuç bildirgesini yurttaşlar ile birlikte oluşturmak için 3 paralel atölye çalışması düzenlenecek. 
Konferans 14 Aralık Cumartesi günü Merit Lefkoşa Hotel’de 9:30-17:30 saatleri arasında gerçekleşecek.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu