Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, toplu taşıma araçlarını, ülkede çalışma izniyle bulunan kişilerin kullanmaması için adım atacaklarını belirterek, bu geçiş sürecinde herkesin sağduyulu davranmasını istedi. Taçoy, “Can güvenliğimiz için, araçlarımızı, yolumuzu, sokağımızı, binamızı, kurallarımızı bilen kişiler kullansın” dedi.

KKTCELL Trafik Eğitim Parkı 2014-2015 Öğretim Yılı başladı. Öğretim yılı, düzenlenen törenle başlatıldı.

Parkta yer alan törende, sırasıyla Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, KKTCELL Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy birer konuşma yaptı.

AVCI

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, 2010 yılında hizmete giren Trafik Eğitim Parkının kuruluş aşamasını ve 5 yıllık faaliyetlerini anlatarak, Parkta bugüne kadar 31 bin 545 kişinin eğitim aldığını belirtti.

Parkın açılışı için birçok kurumun uzun zaman emek harcadığını ifade eden Avcı, Parka katkı koyan kurumlara teşekkür ederek bundan sonra da devamı için işbirliği içerisinde çalışılması gerektiğini kaydetti.

Avcı, KKTCELL Trafik Eğitim Parkı’nın ihtiyacı olan eğitim salonu için de KKTCELL’le anlaşmaya vardıklarını ve binanın tamamlanmasının ardından daha nitelikli hizmet verilecek olmasından mutlu olduklarını söyledi. Avcı, gelecekte de sivil toplum, kurum ve devlet işbirliğiyle farklı projeleri hayata geçirmeyi umduklarını da dile getirdi.

KARAATMACA

KKTCELL Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ise, güvenli trafik hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, trafik konusunda kişilerin çocukken eğitilmesinin son derece önemli olduğuna işaret etti.

Son 1 yılda parkta 7 bin civarında çocuğun ve 400 yetişkinin eğitim aldığına dikkat çeken Karaatmaca, bu eğitimlerin gelecekte olumlu sonuçlarının herkes tarafından gözlemlenebileceğini kaydetti.

Karaatmaca, sosyal sorumluluk çerçevesinde toplumdan kazandıklarını toplumla paylaşma adına özellikle trafik alanında her türlü projeye katkı koymaya hazır olduklarını belirtti. Karaatmaca, Trafik Eğitim Parkı’na uygun bir salon inşaatının da hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacakları sözünü verdi.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ise, göreve geldiği günden beri kendisi için en önemli unsurlardan birinin trafik olduğunu vurguladığını ve yol ve araç güvenliği ve trafik konusundaki tüm başlıkları 2009 yılından beri yapılan çalışmalar sonucunda tek çatı altında toplamayı başardıklarını söyledi. Taçoy, “Bundan sonra icraat zamanıdır, bu konuları daha da sürdürülebilir kılma zamanıdır” dedi.

Taçoy, sorumluluk projeleri çerçevesinde birçok aktivitenin yanında Trafik Eğitim Parkı’nı da hizmete koyan KKTCELL yetkililerine teşekkür etti.
Yapacakları sözünü verdikleri konferans salonu yanında KKTCELL’den farklı talepleri olacağını da dile getiren Taçoy, sosyal paylaşımı daha ileri noktalara taşımak için hazırladıkları projeleri ileriki günlerde muhatapları ve kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Trafik konusunda herkese farklı sorumluluklar düştüğünü ifade eden Taçoy, hizmete giren parkla birlikte çocukların polis ve yetkililerle diyaloğunun sağlamlaştığını söyledi.

Trafik konusunda toplumsal bilincin artırılmasında tüm kurumların desteğine, sivil paylaşıma ihtiyaç olduğunu dile getiren Taçoy, trafikte daha güvenilir bir ortam yaratmak için toplu taşıma hizmeti veren kurumların çalışma izini olan şoför kullanmaması noktasında adım atacağını belirtti.

“Araçlarımızı yolumuzu, sokağımızı, binamızı kurallarımızı canlı bahis bilen kişiler kullansın. Buradaki amaç can güvenliğini emanet ettiğimiz kişilerin mekana ve kurallara aşina olması” diyen Taçoy, bu geçiş sürecinde herkesin sağduyulu davranmasını istedi.

Taçoy, trafikte bir yaptırım planına ihtiyaç olduğunu ve bunun için tüm paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini söyleyerek, ülkenin geleceğinin hep birlikte çizilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Mehmet Kasimoglu