“Kıbrıs Üniversitesi” Moleküler Viroloji Profesörü ve Rum Epidemiyoloji Grubu üyesi Leondios Kostrikis “insan gruplarının Yeşil Hat’tan kolayca geçebiliyor olması çok garibime gidiyor” dedi.
Alithia’nın haberine göre Kostrikis SİGMA TV’ye yaptığı açıklamada, mülteci gruplarını kast ederek “İnsan gruplarının Yeşil Hat’tan kolayca geçebiliyor olması çok garibime gidiyor. Nasıl olur da bu gruplardan çoğu kişide yeni tip koronavirüs saptanırken ve işgal bölgelerinde kişiler ile temas etmiş olmalarına rağmen (KKTC’de) vaka sayısını artırmıyorlar? Bu kişilerin bu grupların özgür bölgelerdeki, polislerle ve misafir edildikleri merkezlerdeki temaslarıyla ilgili zincirleme kaygısı var” dedi.
İki Toplumlu Sağlık Komitesi toplantısının ertelenmesi konusuna da değinen Kostrikis şunları söyledi:
“Rapor sunmaya hazır değillerdi. Şimdiki felsefe, barikatlardan geçen herkesin testi olması veya yapılması gerektiğidir. İşgal bölgelerinden beyan edilmiş testlerin güvenilirliği, özgür bölgelere geçen kişilere rastgele testler yapılarak kontrol ediliyor. Bu testlerden bazılarının güvenilir olmadığına dair şahadet de var.”
GÜNEY’DE TOPLAM VAKA SAYISI BİN 23’E YÜKSELDİ
Aynı gazete dün Güney Kıbrıs genelinde yapılan toplam bin 754 test sonucunda bir vaka saptandığını toplam yeni tip koronavirüs vaka sayısının Bin 23’e yükseldiğini yazdı. Yeni vakanın gelen yolculara ve yurtdışından kesin dönüş yapanlara yönelik havaalanlarında uygulanan testler kapsamında saptandığını kaydetti. 
Fileleftheros dün saptanan vakanın Güney’de daimi ikamet etmekte olan bir Arnavutluk vatandaşı olduğunu, söz konusu kişinin 13 Temmuz’da, C kategorisinde bulunan Arnavutluk’tan Yunanistan aktarmalı olarak Rum tarafına gittiğini yazdı.
PURNARA’DA KARANTİNADA TUTULAN 69 VAKA… 
Aynı gazete şu anda Purnara mülteci kampında barındırılmakta olan 333 mülteciden 69’unun yeni tip koronavirüs bulaşmış olduğunu, diğerlerine bulaşmasını önlemek maksadıyla kampın izole bir bölümünde karantinada tutulduğu bilgisini verdi. 

Editör: Mehmet Kasimoglu