EYLEMCİLER MECLİS ÖNÜNE DE YÜRÜYECEK

Lefkoşa, 19 Kasım 15 (T.A.K): Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Sendikal Platform’un aldığı karar çerçevesinde yarın “Göç Yasası” olarak nitelendirilen yasa kapsamında çalışan üyeleriyle ülke genelinde grevde olacağını bildirdi.

KTAMS’tan yapılan açıklamaya göre, 09.00-15.30 saatleri arasında yapılacak grev, “Göç Yasası” diye nitelenen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında çalışan tüm üyeler ile ada genelinde uygulanacak.

Eylemciler saat 10.00’da KTAMS lokalinde toplanarak, Meclis önüne yürüyecek.

KTAMS’tan yapılan açıklamada, “hükümetin hayat pahalılığı karşısında kamu çalışanlarının ve asgari ücretlinin alım gücünü iyileştirme, sendikalaşmanın önündeki engelleri aşma ve Göç Yasası’ndan yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına sendikalar ile uzlaşma yoluna gitmemesi durumunda kamuda yaşanacak tüm olumsuzluklardan hükümetin sorumlu olacağı” savunuldu.

Açıklamada, Sendikal Platform’un fitilini yaktığı mücadele ateşinin ileriki günlerde daha geniş katılımlı eylemlerle büyütüleceği de belirtildi.

KTÖS DE YARIN GREV VE EYLEMDE

Öte yandan KTÖS de yarın eylemde olacak. KTÖS birçok okulda yarın 08.00’den itibaren greve gidecek ve Meclis önünde eylem yapacak.

Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamındaki KTÖS üyelerinin katılımıyla Meclis önünde yapılacak eylem saat 10.30’da başlayacak.

Editör: Mehmet Kasimoglu