Pandemi riski nedeniyle KTGB bazı etkinlikleri iptal etti. Bu yıl 11 Temmuz Basın Günü resepsiyonu yapılmayacak. İki ay içinde yapılması gereken iki genel kurul ise birleştirilerek 26 Eylül’de tek bir günde gerçekleştirilecek.
KTGB Başkanı Özuslu: Ortada halk sağlığını tehdit eden ciddi bir durum varken elzem olmayan etkinlikleri yapmayı doğru bulmadık. Hiçbir tören, hiçbir toplantı, hiçbir ödül üyelerimizin, yakınlarının ve toplumun sağlığından daha önemli değildir
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), yeniden tehdit haline gelen yeni tip Corona virüsü nedeniyle bazı etkinlikleri iptal etme kararı aldı.
KTGB Yönetim Kurulu, sağlığı tehdit eden yeni gelişmeleri dikkate alarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen 11 Temmuz Kıbrıs Türk Basın Günü resepsiyonunu iptal etti.
Basın Günü etkinlikleri çerçevesinde her yıl verilmekte olan ‘medya başarı ve teşvik ödülleri’ de bu yıl Mart ayıdan bu yana yaşanan Covid sürecinde Ödül Komitesi’nin düzenli toplanamamasından dolayı daha sonraki bir döneme ertelendi.
Meslekte 25 yılını dolduranlara verilen ‘Hizmet Onur Ödülleri’ni alanlar ise Yönetim Kurulu tarafından belirlendi. Hizmet Onur Ödüllerinin, virüs tehdidinin ortadan kalkmasıyla birlikte düzenlenecek ilk törende sahiplerine verileceği belirtildi.
GENEL KURUL
KTGB Yönetim Kurulu, örgütün iki yılda bir yapılan olağan Genel Kurulu ile üç yılda bir yapılan BRT ve TAK Yönetim Kurulu’ndaki temsilcilerinin seçildiği genel kurulu da birleştirme kararı aldı. 

Editör: Mehmet Kasimoglu