Başkanı Emel Tel, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’nın bir aylık bir gecikmenin hesabını vermek yerine, okulların su depolarındaki kirlilik konusundaki tüm sorumluluğu okul müdürlerine yıkmaya çalıştığını savundu.
Tel, 40 okulun su depolarından alınan numuneler sonucunda sularda koli basili ürediğinin belirlendiğini, okulların 8 Eylül’de açılmasına rağmen, su tahlillerinin 1 Ekim’de yapıldığını kaydetti.
3 Ekim’de dairenin eline ulaşan tahlil sonuçlarının 12 Ekim’de Eğitim Bakanlığı’na gönderildiğini belirten Tel, bir aydan fazla bir süre boyunca öğrencilerin bu suları içtiğini, ya da kullandığını ifade etti. 
Tel, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’nın bir aylık bir gecikmenin hesabını vermek yerine, katıldığı bir TV programında suların kirliliği konusundaki tüm sorumluluğu okul müdürlerine yıkmaya çalıştığını savundu.
Dana’nın tavrını “softa şaşırtması” olarak niteleyen Tel, okul müdürlerinin görevlerinin Öğretmenler Yasası’nın 22.maddesinde belirlendiğini hatırlattı.

“SORUMLU SAĞLIK VE EĞİTİM BAKANLIKLARIDIR”
Sağlık Bakanlığı’nın denetimleri zamanında yapmadığını, Eğitim Bakanlığı’nınsa temizlik giderleriyle ilgili okullara bütçe ayırmadığını iddia eden KTÖS Başkanı Tel, su depolarında sağlıkla ilgili olumsuz bir durum tespit edilmişse, bu konuda temel sorumlunun Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı olduğunu bildirdi.

“DANA, OKUL MÜDÜRLERİNDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR”
Tel açıklamasında “Dana’nın, yasayı bilmeden, konuyu araştırmadan, çocukların sağlığı ile ilgili Eğitim Bakanlığı’nın yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini denetlemeden okul müdürlerini suçlamasını kabul etmiyoruz. Resmi olmayan açıklamaları ile okul müdürlerini zan altında bırakan Sayın Dana, sorumsuzluğunu örtmek yerine okul yöneticilerinden özür dilemelidir.” ifadelerini kullandı.
KTÖS Başkanı Emel Tel, okulların yaz ayları boyunca hademe ve okul yöneticilerinin belli aralıklarla okullarda bulunduğunu ve her ay sonu bakanlığa raporlar gönderildiğini; yasada görevi olmamasına rağmen müdürlerin okullar açılmadan su depolarını boşaltıp, temizlettiğini ancak Eğitim Bakanlığı’nın okulların depo temizliğine bir kuruş katkısı olmadığını belirtti.
“Sayın Dana, içilebilir veya kullanılabilir su kaynaklarının güvenli bir şekilde evlere, iş yerlerine ve kamusal alanlara ulaşmasının sağlanması ve korunması sizin dairenizin görevi değil mi? Temel Sağlık Dairesi’nin görevi okullar açılmadan depoları analiz edip, önlem almak değil mi” diye soran Tel, Dana’nın suçlamalarını eleştirdi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu