MAVİŞ: “DAHA İYİ BİR GELECEĞE BÖLÜNEREK DEĞİL, BİRLEŞEREK ULAŞABİLİRİZ.” 
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Kıbrıs’ta iki toplumun birbirini anlaması, acılarını paylaşması, karşılıklı sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkiler kurmasının barış ve çözüm yolunda en önemli kazanımlar olduğunu bildirdi.
KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş tarafından yayınlanan 1 Mayıs mesajında, yeniden birleşmeye inanan sendika, sivil toplum örgütü, siyasi parti ve barış gönüllülerinin birlikte örmüş olduğu güven ve dostluk ilişkisinin birlikte yaşamın temellerini attığı ifade edildi.
Kapıların açılmasıyla birlikte öğretmenlerden öğrencilere, sanatçılardan esnafa kadar toplumun birçok kesiminin ortak projelerle birbirini tanıma fırsatı bulduğunu kaydeden Maviş, AB vatandaşlık değerlerinin Kıbrıslı Türkler için hayalden öte bir gerçek olduğunu, eğitim için gençlere birçok fırsatlar doğduğunu belirtti. 
Maviş, sınır kapılarının açılmasıyla birlikte açık temel tüketim ve mal hizmetlerinde sermaye kesiminin aç gözlülük yapamadığını, fiyatlarda bir denge oluştuğunu. Larnaka ve Baf Havaalanı’nın Kıbrıslı Türkler için Ercan Havaalanı ise Kıbrıslı Rumlar için seyahat özgürlüğü sağladığını savundu.
“Tüm bu kazanımlar bir günde sağlanmadı. Barışa inananların ortak mücadelesi ile toplumun tüm kesimleri yaratılan fırsatlardan eşit derecede faydalandı.” diyen Maviş, “Tüm bu gerçekler göz önüne alındığında iki toplumun birlikte hareket etmesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gün ışığına çıkmıştır. Daha iyi bir geleceğe, daha iyi bir yaşama bölünerek değil, birleşerek ulaşabiliriz” ifadesini kullandı.
“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, birleşik federal Kıbrıs için seslerini tekrar yükseltecekleri bir miladın başlangıcı olacağını” belirten Maviş, “Barışa olan inancımızla, adanın her iki yanındaki şovenistlerle barış ve çözüm yolunda mücadeleye devam edeceğimizi belirtir, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde tüm barış gönüllülerini mücadeleyi yükseltmeye çağırırız.” dedi. 

Editör: Mehmet Kasimoglu