Törende konuşan Başbakan Özgürgün, yeni yatırımların KKTC insanının toprağına sahip çıktığının ifadesi olduğunu kaydetti.

Ülkede turizm yatırımlarındaki gelişmeye değinen Özgürgün, “Akdenizin incisi Girne’de turizm ve diğer sektörlerdeki yatırımlarla yaşanan büyük gelişmeden gurur duyduğunu” belirtti.

Yerli yatırımcıların bu gibi büyük tesisleri hayata geçirmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Başbakan, Aydoğan Grubu’nun ikinci otel projesine start vermesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi ve hükümetin bu gibi yatırımlara tam destek verdiğini ifade etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, turizmin KKTC’nin  önde gelen sektörü olduğunu söyledi, başta yerli yatırımcılar  olmak üzere sektöre yatırım yapanların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Turizmin, ülkedeki diğer sektörleri  destekleyerek  gelişmesi ve yerli üreticilerle birlikte büyümesi için çalışma yaptıklarını dile getiren  Ataoğlu, tanıtımın da büyük önem taşıdığını  vurguladı.

Aydoğan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aydoğan da, 5 yıldızlı  Lords Palace Otel’in tamamen yerli sermayeden oluştuğunu ve birçok farklı sektörde faaliyet gösteren grubun ilk turistik yatırımı olduğunu kaydetti.

Otelin yapım aşamasında şirket olarak yerli üretici ve iş insanların destekleme kararı aldıklarını, yerli üreticiyi tercih  ettiklerini dile getiren  Aydoğan , amaçlarının ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu ekledi.

Editör: Mehmet Kasimoglu