Alayköy Folklor Derneği, Alsancak Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Dikmen Gençlik Merkezi, Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi ve Özgür Adımlar Kültür Sanat Derneği’nin birlikte düzenleyeceği şenlik 27 Şubat ve 5 Mart’ta YDÜ AKKM’de gerçekleşecek.

Ücreti 10 TL olan gösteri biletleri, organizasyonu gerçekleştiren derneklerden temin edilebilecek. Her iki gösteri de sat 20.00’de başlayacak.

Dernekler ve Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı temsilcileri bugün Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi’nde düzenledikleri toplantıda, şenlik hakkında bilgi verdi.

Dernekler adına ortak açıklamayı okuyan Salahi Döşemeci ilk geceki gösterinin biletlerinin tamamının satıldığını 5 Mart gecesi için bilet almak isteyenlerin de bendo/facebook sayfasından iletişime geçebileceğini belirtti.

5 farklı halkoyunları gurubu olarak güçlerini birleştirerek güzel bir gösteri sunmanın planlandığına işaret edilen açıklamada, 150 civarında gencin görev alacağı etkinliklerde gençlerin çalışmalarını sunma fırsatı yakalayacağı kaydedildi.

Gösteriyi düzenleyecek olan 5 grubun da bu gösteriyi hazırlarken hem ülkenin kültür ve sanatına katkı koyarak, hem de çok önemli bir sorun hakkında farkındalık yaratarak, bu sorunu yaşayanlara destek olmak istedikleri kaydedildi.

Açıklamada, “Kanserin geleceğimiz olan çocuklarımızın, onların ailelerinin canını yakmaması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Desteklerin artık sanal ortamdan gerçek hayata geçmesi lazım. Herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Evet, biz farkındayız. Lütfen siz de farkında olun. Sorumluluk alın, yardımcı olun” denildi.

KEMAL SARAÇOĞLU LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VE KANSERLE SAVAŞ VAKFI

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatörü Övgü İnce ise, vakıf yararına büyük bir farkındalık ve duyarlılık göstererek bu şöleni gerçekleştirecek olanlara teşekkür etti. Övgü, vakıf olarak kanserle mücadele konusunda toplumu bilinçlendirmek ve dayanışmayı güçlendirmek adına 15 yıldır faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Her geçen gün artan kanser vakaları sebebiyle vakıflarına üye 0-21 yaş kanser hastası çocuk ve gençlerle ailelerine hizmet verdiklerini anlatan İnce, vakfın çalışma ve faaliyetlerini gerek kişisel, gerekse kurum ve kuruluşların bağışlarıyla sürdürdüğünü hatırlattı.

Editör: Mehmet Kasimoglu