Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2. Yeşil Lefkoşa Yarışması ile şehirde yeşille bütünleşmiş alan yaratmak için emek verenler ödüllendirileceğiz” dedi.
Harmancı’nın açıklaması aynen şöyle;
“Bu yıl hepimizin kabus gibi yaşadığı Covid-19 küresel salgından dolayı Lefkoşa Maratonumuzu sanal ortamda koşacağız. Bu kez, Tepebaşı ve Kalkanlı’daki yangında kaybettiğimiz ağaçlarımızı yeniden kazanmak için atacağız adımlarımızı.
2021 yılının Ocak ayında bu bölgeler yeniden ağaçlandırılacak ve bu yıl Lefkoşa Maratonu için yapılacak kayıtlardan elde edilecek gelir, bu bölgelerin yeniden ağaçlandırılması, yeniden yeşillendirilmesi için harcanacak.
Bu şehir paylaşmayı ve dayanışmayı iyi bilir. Bir yandan toplumsal bir fayda için binlerce yürek dayanışma ve katkı sağlarken bizler de LTB olarak şehirde fidan dikimleri yapacak ve 2.Yeşil Lefkoşa Yarışması ile şehirde yeşille bütünleşmiş alan yaratmak için emek verenler ödüllendirileceğiz.
En güzel bahçe, en güzel balkon, teras, çatı ve en güzel hobi bahçesi kategorilerindeki yarışma için son başvuru tarihi 14 Haziran Pazar. Birbirinden değerli ödüllerin yer aldığı yarışmaya başvurular, LTB Facebook sayfasına ve 0548 863 0582 numaralı Whatsapp hattına gönderilecek fotoğraflarla yapılıyor.”

Editör: Mehmet Kasimoglu