- Avukat Mert Güçlü: “Ömer Hasırcılar ve Osman Tıraşoğlu, Mehmet Eminoğlu Investment mağdurlarındandır”

- Ömer Hasırcılar ve Osman Tıraşoğlu sahte evrak davasında yapılan açıklamaların asılsız olduğunu bildirmek için basın açıklamasında bulundu

20 Kasım tarihinde Ömer Hasırcılar ve Osman Tıraşoğlu avukatları Kemal Şentürkler ve Mert Güçlü ile birlikte  bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında sırasında basın açıklamasının sözcülüğünü Mert Güçlü yaptı.
Mert Güçlü yaptığı açıklamada, “gündemi uzun bir süredir meşgul eden Mehmet Eminoğlu, Mehmet Eminoğlu Investment ve diğerleri meseleleri ile ilgili buradayız. Asia Investment Ltd. ortaklarından Ömer Hasırcılar ve Osman Tıraşoğlu, özellikle Sahte Evrak Davasından tutuklu bulunan Mehmet Eminoğlu ve diğerlerince şahıslarına yönelik asılsız iddiaları ve bu süreç hakkında bulunmak istemektedirler.” Dedi.

ÖMER HASIRCILAR VE OSMAN TIRAŞOĞLU MEHMET EMİNOĞLU INVESTMENT MAĞDURLARINDANDIR
Güçlü “ sözlerime başlamadan evvel bu meseleler ile ilgili geçmişte basında da adları geçtiği cihetle sizlere tanıştırmak istiyorum, İşadamı Ömer Hasırcılar, Taşeron Osman Tıraşoğlu, kendileri birçok insanın da olduğu gibi Mehmet Eminoğlu, Mehmet Eminoğlu Investment ve diğerleri mağdurlarındandır” dedi.

SORUŞTURMAYA TABİ TUTULACAKLARINI BİLE BİLE MEMLEKETİMİZE GELDİLER
Güçlü “geçen hafta Osman Tıraşoğlu ve Ömer Hasırcılar’ın aynı anda KKTC’ye geldikleri basında yansımıştı. Mehmet Eminoğlu davasında iftira edilen suçlar sadece iftiradan ibarettir ve herkese aynı şekilde uygulandığı gibi bir soruşturmaya tabi tutacaklarını bile bile kendi ayakları ile memleketimize gelmişlerdir. “ diye konuştu.
Müvekillerinin geldikleri andan itibaren polis otoriteleri nezdinde Mehmet Eminoğlu, Mehmet Eminoğlu Ivestement ve diğerleri meseleleri ile bağlantılı suçlar olan tehdit ile bir takım sahte evraklar aracılığıyla sahte işlem yapma gibi meselelerden soruşturmaya tabi tutulduklarını belirten Güçlü, bu suçlarla ilgili hiçbir şekilde bağlantıları olmadıklarının ortaya çıktığını ve tamamen aklandıklarını dile getirdi.

TÜM BELGELER KAYIT ALTINDA MEVCUTTUR
Güçlü bu bağlamda Mehmet Eminoğlu, Mehmet Eminoğlu Investment ve diğerlerinin iddialarının ‘iftira’ dan öte olmadığının ortaya çıktığını ve konu hakkında bağlantılı tüm gerçeklerin belgelerle ilgili otoriterler nezdinde kayıt altında mevcut olduğunu söyledi.

MÜVEKKİLLERİMİN İFTİRA VE KARALAMA DOLU İDDİALARININ KAMUOYU İLE BİRLİKTE ÜZÜLEREK TAKİP ETTİK
Güçlü, sahte evrak davasında tutuklu bulunan Mehmet Eminoğlu ve diğerlerinin müvekkilerini itibarsızlaştırmak amaçlı iftira ve karalama dolu iddialarını kamuoyu ile birlikte üzülerek takip ettiklerini söyledi. 

ÇEKLERİN KARŞILIKSIZ ÇIKMASI ÜZERİNE MÜVEKKİLLERİNİN MAĞDURİYETLE SONUÇLANAN BU ORTAKLIĞI UZUN BİR SÜRE ÖNCE SONA ERDİ
Güçlü açıklamalarına şöyle devam etti:
“Mehmet Eminoğlu, Mehmet Eminoğlu Investment ve diğerlerinin ortaklık hükümlerini yerine getirmemeleri ve verdikleri çeklerin karşılıksız çıkması üzerine mağduriyetle sonuçlanan bu ortaklığı uzun bir süre önce sona erdirmiş bulunmaktadırlar. Bu şahıslarla şirketimiz nezdinde herhangi bir ilgi veya alakalarının bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunulur.”

MAGIC BİNALARININ SATIŞININ TEK SORUMLUSU MEHMET EMİNOĞLU’DUR
Güçlü, anlaşmalar incelendiğinde davaya konu olan Magic binalarının satışının tek sorumlusunun Mehmet Eminoğlu olduğunun görüleceğini söyledi.
Güçlü; “ortaklıkta üzerine düşen görevleri yerine getirmeyen, verdiği çeklerin karşılıksız çıktığı bize asılsız iddialarda bulunan Eminoğlu ve diğerleri hakkında yasal girişimlerimizin belgelerini önceden de söylediğimiz gibi yasal merciler ile paylaşmış bulunmaktayız ve bu iftiralar karşısında da gerekli yasal adımları atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.”

GÜÇLÜ: HUKUKİ GİRİŞİM BAŞLATTIK
Güçlü, müvekkillerine yöneltilen asılsız suçlamalara karşı hukuki girişim başlatacaklarını dile getirdi. 
“ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hedef şaşırtarak zaman kazanmak adına bizlere yöneltilen iftiraların yerini gerçeklere bırakacağı noktasında adalete inancımız tamdır diyerek haklı alacaklar ve 3. Alacaklıların haklarını korumak için her türlü hukuki girişimi başlattık ve tüm mücadelemiz bu bağlamda devam edecektir.”
Haber Ve Fotoğraflar: Esengül Aykaç

Editör: Mehmet Kasimoglu