Genel Kurul’da CTP Milletvekili Asım Akansoy’un ardından eleştirileri  yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, çalışma hayatının düzene konulması için çok büyük sorumlulukları bulunduğunu anımsattı.

 Saner, dairelere ait mevcut yasa ve tüzüklerin 1989 yılından beri yenilenmediğini ve o günün şartları ve kurallarına göre 2017’nin düzenlenemeyeceğini söyledi. İş sağlığı ve güvenliğini düzenleyen ve 1989 yılında yapılan tüzüğün iskelelerle ilgili maddesini okuyan Saner, İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü’nü hazırlamakla işe başladığını ifade etti.
 “İnşaatlarda yapı ile ilgili denetim yapılırsa inşaatlar durur” yönündeki söylemini yineleyen Saner, yapı denetimi yasasının da olmadığını, mimarların ve diğer ilgili kişilerin inşaat alanlarında bulunmadığını belirtti.
 “Boşuna konuşuyoruz” diyen Saner, Girne Belediyesi’nin inşaatın fiili mükelleflerinin yerinde olması koşulu getirdiğini, sorumluların artık yerinde ve belli olduğunu kaydetti.
 Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Saner, 6 bin 382 kişinin kayıt altına alındığını ifade etti. Saner, bu durumun Sosyal Sigortaların ayaklarının üzerinde durmasını sağladığına işaret etti.
 Sosyal Sigortaların borcunun düzenli ödendiğini, aylık borçlanmadan kurtulunduğunu ve yıllık borçlanmaya geçildiğini söyleyen Saner, son aylarda bankadan borçlanamadan ödeme yapıldığını belirtti.
 Saner,  İşgücü Anlaşması’na değinerek,  şu anki akitle kıyasladı. 
Mesleki denetim olmadan iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasının mümkün olamayacağını dile getiren Saner, ilgili tüzüğün hazır olduğunu, savcılık görüşü alıp uygulamaya gireceğini söyledi.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu