“HAVA SICAKLIĞI NORMALİN ÜZERİNDE SEYREDİYOR…KASIM VE ARALIK AYLARINDA YAĞIŞLARIN NORMALİN ALTINDA OLMASINI BEKLİYORUZ”

“SON 50 YILIN EN KÖTÜ EL NİNO ŞARTLARINI YAŞIYORUZ. BU YIL KÜRESEL BİR YAĞIŞ AZLIĞINDAN SÖZ EDİLİYOR”

“BU ŞARTLAR AKDENİZ İKLİMİNİN AZ YAĞIŞ ORANINI DAHA DA DÜŞÜRECEK”

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, kasım ve aralık aylarında yağışların normalin altında olmasının beklendiğini belirterek, “Bölgesel değil küresel bir yağış azlığı söz konusu” dedi.

Adadaki hava sıcaklığının normalin üzerinde seyrettiğini vurgulayan Buran, yağış azlığının Güney Pasifik’teki El Nino şartlarından kaynaklandığını, okyanusun yüzey suyu sıcaklığının normalden 2 derece fazla olduğunu kaydetti.

“SON 50 YILIN EN KÖTÜ EL NİNO ŞARTLARINI YAŞIYORUZ”

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, “Son 50 yılın en kötü El Nino şartlarını yaşıyoruz. Bu yıl küresel bir yağış azlığından söz ediliyor. Bu şartlar, Akdeniz ikliminin az olan yağış oranını daha da düşürecek” dedi.

HAVA SICAKLIĞI 27 KASIM’DAN İTİBAREN DÜŞECEK

Buran, hava sıcaklığının 3 gün daha 24 ile 26 santigrat dolaylarında seyredeceğini, 27 Kasım’dan itibaren sıcaklığın 21–23 derece dolaylarına düşeceğini kaydetti.

Buran, 26 Kasım’dan itibaren yağmur beklentisi olduğunu da ifade ederek,“Alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemi, Ege, Batı Akdeniz ve Marmara üzerinden hareket etse de bölgemizi de kısmen etkileyecek” dedi.

“EKİMDEKİ YAĞIŞLAR NORMALİN ÜZERİNDEYDİ”

Ekim ayındaki yağışların normalin yüzde 62 üzerinde olduğunu da kaydeden Raif İlker Buran, “Üzerimizdeki yüksek basınç kuzeyden gelen soğuk hava kaynaklı sistemin bölgeye girmesini engelliyor…” dedi.

Editör: Mehmet Kasimoglu