Sendikamız yıllardır KTHY’nin bir kamu kuruluşu olduğunu söylemekte ve bu yönde işlem görmesi için mücadele vermektedir. Ancak ne yazık ki bugüne kadar hükümet edenler KTHY’nin kamu kuruluşu olmadığını ve kağıt üzerinde özel bir şirket olduğunu iddia etmektedirler. 
6 Mart 2019 günü Lefkoşa Kaza Mahkemesi, KTHY’nın Genel Müdürlük binası satışından ötürü elde edilen paranın nasıl dağıtımının yapılacağına ilişkin görülen dava kararında KTHY’nin bir kamu kuruluşu olduğunu resmi bir şekilde teyid etmiştir.
Bu bağlamda; özelleştirme yasası kapsamında mayıs 2012 tarihinde devlete istihdam edilen ve özelleştirme yasasının 56. maddesinin 2. fıkrası kapsamında maaş intibakları yapılan eski KTHY çalışanlarına yanlış uygulama yapıldığını ve sözkonusu durumun düzeltilmesi gerektiği, avukatımız Sn. Hasan Yücelen tarafından devlet yetkiliilerine yazılı olarak iletilmiştir. Ancak sözkonusu talebimize ilişkin herhangi bir cevap alamamızdan ötürü, gün itibari ile Yüksek İdari Mahkemesi’nde Sendika Yönetim Kurulu Üyemiz Bora Çamkıran adına pilot bir dava dosyalanmıştır. Talebimiz Mayıs 2012 tarihinde yapılan yanlış maaş intibakının düzeltilerek eski KTHY çalışanlarının yasal haklarını almalarını sağlamaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


 

Editör: Mehmet Kasimoglu