Bu sabah 01.30 sıralarında, Girne Acapulco kavşağı yakınlarında bulunan askeri birlik içerisinde henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı çıkan yangın sonucu mühimmat deposunda ilk önce bir patlama olup daha sonra etrafta yangın çıktı.
Patlama sonucunda otelde kalan turistler büyük bir korkuya kapıldı. Yoğun güvenlik önlemeleri alınarak içeride olan kişiler otelden uzaklaştırıldı.
Dışarı çıkan turistler üzerlerine sadece birer battaniye alıp soluğu dışarıda aldı. Olayı anlatan bir turist bomba sesini duyduklarında tam kapalı alanda çıkacakken yanlarındaki turistlerinde dışarı çıktıklarını gördük camlar yanımızda parçalandı. Hızlı bir şekilde dışarı kaçtık. Tekrardan odaya eşyalarımı almaya gittiğimde odanın yerle bir olduğunu gördüm.
Görgü tanıkları etrafa şarapnel parçalarının düştüğünü söylediler daha sonra o bölgeye gidip baktığımızda dedikleri gibi şarapnel parçalarına rastladık. 
Sabaha karşı sahilde uyumaya çalışan ya da olayın sakinleşmesini bekleyen turistler gece yaşanan patlamanın vermiş olduğu korku ile sabah yakınları ile görüştüklerinde duygusal anlar yaşandı.
Yetkililerin açıklamalarına göre bir can kaybının olmadığını ve olay yerine de zamanında müdahale yangının kontrol altına aldıklarını haberini verdiler.
Haber ve Fotoğraflar: Esengül Aykaç

Editör: Mehmet Kasimoglu