Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki çukurlar yüzünden araç sürücüleri tepkili.  Yağmur suyunun dolmasıyla birlikte derinliği görülmeyen çukurlar sürücülerin kabusu haline geldi.  Kısmi olarak çöken yollarda, oluşan derin çukurlar nedeniyle araçlarda maddi hasarlar oluştu. 
Her kış aynı şikayetten dolayı araçlarını tamircilerden çıkarmadıklarını bildiren araç sürücüleri, lastik patlamasından jant eğrilmesine, tamponların zarar görmesi ve alt takım hasarı nedeniyle sanayiden çıkmaz oldu.
Lefkoşa’da söz konusu sorun her geçen gün giderek büyümesine rağmen, henüz Lefkoşa Türk Belediyesi, yollardaki çukurları kapatmak için çalışma yapmıyor.
Çukurların derinlikleri ölçüldüğünde 8-12 cm arasında bir derinliklerle karşılaştık. Köstebek yuvasını andıran bu yollar vatandaşı canından bezdirdi.

ARAÇLARIMIZ ARIZALANIYOR
Çukurlara yönelik en büyük tepkiyi günlerinin büyük bir bölümünü araç kullanarak geçiren sürücüler gösterdi. Sürücüler “ yollardaki çukurlar yüzünden sürekli araçlarımız hasar görüyor” dedi.



HER HAFTA TAMİRCİYE

Köstebek yuvasına dönen yollardan şikayetçi olan sürücüler “çukurlu yollarda araç kullandıkları için ani manevralarla hayatta kalıyoruz” dedi. Çukurlardan kaçmak içim aniden direksiyonlarını kırdıklarını bildiren bazı araç sürücüleri de çukurlar yüzünden yaşanan kazalara dikkat çekti.



YOLLAR CİNAYET İŞLİYOR

Yollar yüzünden hafif bir hasarla hayatta kanlar oluyor. Bunun yanında sevdiklerinden kopanlar da var. Sürekli kazlar oluyor fakat buna çözüm yok. Bu topraklarda yaşayan insanların vergi yükümlülükleri nasıl ki onların sorumluluğu dahlinde ise yolların sorumluluğu da yetkililerin sorumluluğundadır. 
Yollar yüzünden ailesini kaybeden İlayda Zeki Amasyalı sosyal medyada içlerini dökmüştü. Zeki Amasyalı “LANET YOL YÜZÜNDEN ANNE VE BABAMI KAYBETTİM” dedi. Kendi içini dökerken gözleri hala nemliydi. Bu içindeki acısının da nemli olduğunu gösteriyor.
Kendi küçük kalbi büyük olan insanın anne ve babasının gidişini “ömrümün en güzel çağı annem ve babamla olandır” belki de en güzel yılları elinden alındı.

O gece kaza haberi FELAKET GECESİ olarak manşetlerde yer aldı. Hafızalarımız da bu şekilde yer etti ve bir daha unutulmadı. Unutmadık diyoruz fakat unutmayan taraf aynı, elinden bir şey gelmeyen taraf da aynı… Daha bunun gibi nice acı haberler var. Fakat bu konuyla ilgili sağlam adım yok… Burada yetkililer suçlu, yollar azmettirici, kurban ise halk oluyor…

YOL YOKSA SEYRÜSEFER DE YOK
Sosyal medya üzerinden örgütlenen grup “Yol yoksa seyrüsefer de yok” 15 Ocak günü Lefkoşa Terminal alnında eylem yapmıştı. Eylemin amacı “seyrüsefer vergilerinin” trafikte yol güvenliği ve alt yapıya harcanması konusundaydı. Halk çabalıyor. Yetkililer düşünüyor. Durumun böyle olmaması gerekiyor. Yetkililerin biran önce devreye girmesi gerekiyor. 
Haber Ve Fotoğraflar: Esengül Aykaç
VATAN ÖZEL

Editör: Mehmet Kasimoglu