Yakın Doğu Üniversitesi'nin ürettiği, güneş enerjisiyle çalışan otomobil “NEU RA 25”in ismini taşıyan çok amaçlı spor salonunun açılış törenine Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş,YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel, YDÜ Rektörü Prof.Dr. Ümit Hassan,Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğrt.Üyeleri,YDÜ Sporcuları ve Öğrenciler katıldı

Açılış, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Yakın Doğu Spor Kulübü Başkanı Hakan Atamtürk açılış konuşmasında, artık sporun nabzının YDÜ’nün ortamında atacağını söyledi.

Sporcular için çok önemli bir tesise imza atıldığını ifade eden Atamtürk, günün, spora değer veren herkes için sevindirici bir gün olduğunu kaydetti.

Atamtürk, bugünün ayrıca YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç Dr. İrfan Günsel’in doğum günü olduğuna dikkat çekerek, “Günsel bugün hediyeyi Kıbrıs Türk sporuna verdi” dedi.

Hakan Atamtürk, kendilerinin de Günsel’e şampiyonluklar hediye etmek istediklerini kaydetti

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de törendeki konuşmasında, sporun, bir ülkenin gelişmişliğinin kriteri olduğunu söyleyerek, sporda yapılan altyapının sağlıklı bahis siteleri bir toplumun temelini oluşturacağını ifade etti.

İrfan Günsel, basketbol, voleybol, hentbol ve badminton gibi salon sporlarının yapılabileceği salonun, FIBA, FIVB, IHF ve NBA gibi gerekli tüm uluslararası kuruluşların onayını aldığını kaydetti. Günsel, salonda engellilerin de unutulmadığına işaret etti.

Salonun, Kıbrıs Türkü’nün geleceğini oluşturmada çok önemli bir altyapı olacağını kaydeden Günsel, salonun ismini, YDÜ AR-GE ekiplerinin ürettiği ilk güneş enerjili araç NEU RA 25’ten aldığını yineledi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise törende yaptığı konuşmada, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç Dr. İrfan Günsel’in kendi doğum günü için Kıbrıs Türk sporcuları ve YDÜ’lü gençlere muhteşem bir hediye hazırladığını söyledi.

Denktaş, KKTC’deki federasyonların da salonu kullanabilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, devlet ve özel kurumların, dayanışma ve işbirliği içinde eksikleri tamamlamasının ülkeyi daha ileriye götüreceğini belirtti.

Engellilerin de spor yapabileceği ve rahatça kullanabileceği salonun “Engelsiz Turizm Adası” projesine de uygun olduğunu kaydeden Denktaş, bu standartları salona katmasından dolayı Yakın Doğu Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.

Denktaş’a, konuşmasının ardından YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S. Günsel tarafından plaket takdim edildi.

Konuşmaların ardından salon açılarak, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın yanı sıra YDÜ Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel ve YDÜ yöneticileri ile birlikte salonu gezerek salonun ilk YDÜ -MAPFREE arasından gerçekleşen karşılaşmayı izlediler.

Editör: Mehmet Kasimoglu