LAÜ öğrenci işleri binası önünde yüzlerce öğrenci eylem yaptı. 
Sigorta primleri yatırılmayan öğrenciler isyan etti. Eylemde, ‘’Sigorta paraları yatırılsın!’’ ‘’Rektör gelsin sorunlar çözülsün!’’ gibi sloganlar atıldı. Eylemi yapan öğrenciler kampüsün girişini kapatarak araba ve otobüs geçişine (hasta veya acil durumlar hariç) izin vermedi.
Sosyal Sigortalar Dairesi’nden alınan bilgiye göre kurumun muhaceretle hiçbir ilişkisinin olmadığı, yatırımların okulun inisiyatifinde olduğu öğrenildi. 
Okul geçen yıl öğrencilerin sigorta ücretlerini karşılayınca öğrenciler muhaceretlerini rahatlıkla yapabiliyorken bu yıl sağlık sigortalarının yatırılmaması öğrencilere mali olarak zorluk yaşattı.



ÖĞRENCİ OKULA GELDİĞİNDE MADDİ OLARAK SIKINTI ÇEKİYOR
Bugün eğitim sadece bilgi verme işlemi olarak tanımlanamaz. Eğitimde içerikten çok sürecin önemli görüldüğü, insan hakları ve demokrasi eğitimi içinde öncelik söz konusudur. Öğrencinin okula geldiğinde maddi olarak sıkıntı yaşaması sosyal yaşantısını da kötü etkilemektedir.



BAZI KESİMİN EĞİTİME VERECEK PARALARI YOK YA DA ÇOK KISITLI

Son zamanlarda özel okullarda öğrenciler maddi olarak sürekli zorluk çekiyor. Ailelerin eğitime vereceği parası yok ya da çok kısıtlı. İktidar sahipleri yoksulların yukarı çıkmalarını engellemek için eğitimi paralı hale getiriyor.

TOPLUMSAL ÇÜRÜMENİN BAŞLADIĞI NOKTADIR
Bugün eğitimin paralı hale gelmesinden dolayı dünya daha bireyci hale geldi. Eğitim sosyal bir hak olmaktan çıkıp metalaştırıldıkça aydınlatma, bilinçlendirme işlevi yok oluyor. Bu da toplumsal çürümenin başladığı noktadır.

Editör: Mehmet Kasimoglu