Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Erenköy Lisesi'nde öğretmenler ve okul aile birliği başkanının katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası öğretmen, lojman ve okulun diğer eksiklerine dikkat çeken sendika "Eğitim Bakanlığı'na bu okuldaki eksik kadroları 21 Ekim 2019, Pazartesi gününe kadar tamamlamazsa Pazartesi'nden itibaren grev ve eylem dahil her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı bildiririz" açıklamasında bulundu.

Sendikadan yapılan açıklama aynen şöyle:
"Okullar açılalı bir ay olmasına rağmen birçok okulumuzda dersler boş geçmektedir. Sendikamız, Erenköy Lisesinde öğretmenlerimiz ve Okul Aile Birliği başkanının katılımıyla 17 Ekim Perşembe günü bir toplantı gerçekleştirdi.
Bu okulumuzda Felsefe, Matematik, İngilizce, Coğrafya, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi,
Teknoloji-Tasarım ve Rehber öğretmen kadroları eksiktir !
Özel eğitime gereksinim duyan öğrenci sayısı artış göstermesine rağmen özel eğitim öğretmeni yoktur !
Öğretmenlerimizin oturacak yeterli sandalyesi yoktur !
Bölgede lojmanlar ya yıkılmaya yüz tutmuş ya da partizanca tahsis edilmiştir. Yeni atanan öğretmenlerimiz her gün gidip gelmek zorunda kaldığından can güvenlikleri tehlikededir.
Eğitim Bakanlığına bu okuldaki  eksik kadroları 21 Ekim 2019, Pazartesi gününe kadar tamamlamazsa Pazartesinden itibaren grev ve eylem dahil her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı bildiririz.
Sendikamız eğitimde yaşanan tüm sorunları kamuoyu ile paylaşmaya devam edecektir.
Bu amaçla 18 Ekim 2019, Yarın 10:00’da
19 Mayıs TMK’da basın açıklamamız gerçekleşecektir.
Herkese Çağdaş, Demokratik, Laik, Nitelikli Kamusal Eğitim
Mücadelemiz Devam Edecektir!
Saygılarımızla,
Selma EYLEM
Başkan
Yönetim Kurulu (a.)"

Editör: Mehmet Kasimoglu