- Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Onurhan: “Kıb-Tek’ ile ilgili basında birden fazla haber çıkınca bize de açıklama yapmak düştü. Bu yüzden bir basın toplantısı düzelemeye karar verdik.”

- “Vatandaşların doğru bilgi alınmasını istiyoruz ve doğruları bizim ağzımızdan duyun istiyoruz.”

Yeni bir karar aldıklarını söyleyen Erdal Onurhan iki noterle Teknecik Elektrik Santralı’na gidip usulüne uygun numune alınacağını ve alınan bu numunelerin mühürlenip daha sonra 2016’da analiz yapan kurumlara gönderilip tekrardan karşılaştıracaklarını söyledi. 
Onurhan, KIB-TEK’in bir kamu kuruluşu olarak Merkezi İhale Komisyonu’na bağlı ihaleler yaptığını ve bu yasa doğrultusunda da keşif bedeli belirlemelerinin zorunlu olduğunu belirtti.  KIB-TEK kamu yararına çalışan bir kurumdur.  Vatandaş kendi başının çaresine baksın diyemeyiz.
Tüm tekliflerin 35 doların üstünde gelmesiyle 38.8’lik en düşük teklifin, blokenin eksik olan kısmının İTA Amirliği tarafından tamamlanması kaydıyla, ihale komisyonunca onaylandığını kaydeden Onurhan, yönetim kuruluyla bütçe değerlendirmesi yaparak, aradaki farkını kapatacak bütçeye sahip olduklarını söyledi. 



Yaz aylarında ayda üç defa kış aylarında ise iki defa, bazende üç haftada bir akar yakıt alıyoruz diye Onurhan, son yıllarda hep 12 bin 500 tonluk Singapur adlı geminin gelip gittiğini söyledi. 
Onurhan "“Yıllardır uygulanan mukaveleye göre bu geminin hortumu tesise bağlandığı anda gelen yakıtın bedelinin yüzde 90’ını ödüyoruz, bu da yaklaşık 25-27 milyon TL demek."
Adaya gelen her gemiden 16 numune aldıklarını söyleyen Onurhan, yapılan mukaveye göre bu geminin bizim tekneye bağlandığı anda yakıt bedelinin yüzde doksanını verdiklerini söyledi. 
 ODTÜ'de akar yakıt tahlillerinin yapılmasını isteyen Onurhan " Murat Salih isimli personelimiz bizzat bu numuneleri götürüp teslim etti" daha sonra kendilerine gelen sonuçları incelediklerinde bazı farklı geldiğinisöyledi.
Onurhan akar yakıt değerlerinin farklı olmasını ODTÜ " farklı yöntem kullanıyoruz" cevabını verdi. 
Yeni bir karar aldıklarını söyleyen Onuhan, iki noterle Teknecik' e gidip usulüne uygun numune alacaklarından bahsetti. Daha sonra 2016 da yapılan analizleri tekrardan aynı kurumlara çıkarıp sonuçları tekrardan karşılaştıracaklarını söyledi.
Bundan sonraki yakıt alımında çağrı yaparak, isteyen basın mensuplarına nasıl numune alınıp gönderildiğini izleme fırsatı verilebileceğini dile getiren Onurhan, bu işlemlerin her zaman bağımsız denetim temsilcisi eşliğinde yapıldığına da işaret etti.
Haber ve Fotoğraf: Esengül Aykaç
 

Editör: Mehmet Kasimoglu