CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, BRT’de katıldığı programda yaptığı açıklamada  “Sayın Özersay gereğinden fazla çok konuşuyor... Verdiği mesajlar hükümetin içinde bulunduğıu 4 partiyi temsil etmiyor. Halkın Partisi adına konuşabilir fakat CTP federasyon tezini savunuyor. Başbakan Erhürman bu konuda konuşmalı. Sayın Özersay çatı aday olmak istiyor diye UBP ile flörtleşmeleri de olabilir. Sayın Özersay’ın medya önünde bunu yapmasını kabul edemiyorum. Sanki toplum lideri kendisiymiş gibi davranıyor ve yaptığını yanlış buluyorum. Hükümet ortakları için yorum yapmam doğru değil ve sayın Başbakan'dan ricada bulunduk, kendisi ile konuşacak. Sayın Özersay ne kadar anti federalisete ben de o kadar federalistim ama bunları kamuoyu önünde tartışmıyorum” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı hükümet protokolüne aykırı davranmakla suçlayan ve ‘çok konuşuyor’ diyen Doğuş Derya’ya Özersay sosyal medya hesabından cevap verdi.
Özersay’ın paylaşımı aynen şöyle: 

"Biz Dışişleri Bakanı olarak gecemizi gündüzümüze katıp görevimizi yapmaya çalışırken bir milletvekili “ÖZERSAY ÇOK KONUŞUYOR” diyerek aslında BOŞ KONUŞUYOR. Bu ülkenin bu anlamsız tartışmalarla kaybedecek zamanı yoktur. 
Bu türden polemikler üzerinden prim yapmaya çalışanlar benim muhatabım değildir."


 

Editör: Mehmet Kasimoglu