Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ndan hükümeti kurmak için yetki almaısnın ardından UBP Parti Meclisi toplandı.
Toplantıda, yarından itibaren tüm partilerle görüşme kararı alındı.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Parti Meclisi’nin hükümeti kurma görevini aldıktan sonraki toplantısının sonuçlarını açıkladı.
Özgürgün, Cumhurbaşkanı’nın görevi kendisine verdiğini bunun üzerine Parti Meclisi’nin toplayarak durumu değerlendirdilklerini söyledi.
Özgürgün: “4 partinin yaptığı açıklamaları değerlendirdik. Hakımız UBP’yi yönetimde görmek istediğini söyledi. Parti Meclisi olarak benim başkanlaığımdaki 5 kişiden oluşan bir heyetin yarından itibaren tüm partileri ziyaret etme kararı ortaya çıkmıştır. Bu aldığımız görev gereğidir.
Cumhurbaşkanı hükümeti kuracağına inandığı bir kişiye bu görevi verir. Demek ki inanıyor. Bu durum doğrultusunda çalışma başlatacağız” dedi.
Özgürgün basın mensuplarının “zorlama koalisyon” söylemleri üzerine sorduğu bir soruya ise: “Ben bütün zorlama koalisyonları kastettim. Güçlü hükümetin çıkacağı formüller de vardır. Üçlü de zorlamadır 4’lü de. Asıl sıkıntı seçim biter bitmez sandıkata çok açık halkın mesajina rağmen bu görüşmelerin yapılmasıdır. Asıl zorlama odur. İkili bile sıkıntılı iken 4’lü daha da sıkıntılı olur. Üçlü koalisyonun zorlama olmadığını söylemiyorum. Bu bağlamda kurulabilecek bir hükümet varsa göreceğiz.”dedi.
“Hizmet edecek bir hükümet kurma peşindeyiz. Halk sorguluyor ve sorgulayacak. Dolayısıyla iyi niyetli bir çaba içerisindeyim. Gereği bize gçre bütün partiler ile görüşmektir. 4’lü koalisyonun sıkıntılı olduğunu da Parti Meclisi görüştü. Sıkıntı vardır diye de görevden kaçma gibi bir düşüncemiz yoktur. Hizmet anlayışıyla deneyeceğiz.”diyen Özgürgün, “UBP’yi dışlayan bir 4’lü koalisyonun sivil darbe olduğunun altını çizdim. Halkın verdiği karara saygsızlık vardır. Zorlamadır çünkü UBP’ye bunu ödeteceğiz şeklinde bir hareket vardır. Çok zorda kalınır ve 4’lü koalisyon oluşur bunu anlarım. Ama öyle değildir. Bu ülkeye hizmet evrecek noktada olmadıklarını görüyoruz. Halka rağmen siyaset yapılmaz. Bir önceki seçimde CTP 21 milletvekili ile çıkmıştı. Biz ne dedik buyursunlar alıp kursunlar dedik. Çünkü olması gereken buydu. Bu duruma da itiraz ediyorum. 1993 seçimlerde ikinci ve üçüncü parti koalisyon kurmuştu. O dönem netice yakındı. Şimdi fark büyüktür” dedi.
Özgürgün, Parti meclisi toplantısında yapılan açıklamaları da değerlendirklerini belirterek “UBP’yi dışlayan formül zorlamadır. Çok mutlu olunacak bir tablo yoktur. Kahve içmeye bekleriz şeklinde açıklamalar yapılmıştır. Bizim görevimiz görüşmektir. Sonuçta ne ise neticeyi partime getiririm, bu arada karşı taraftan anlaşma çıkar bilemeyiz. Ama bugün için olması gereken budur…” dedi.
Ayrıntılar VATAN'aa

Editör: Mehmet Kasimoglu