EL-SEN Başakanı Kubilay Özkıraç'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümeti eleştirdi. Özkıraç, "Çok kısa ve net olarak söylüyoruz ki, EL-SEN, KIB-TEK’in güvencesidir. Bu kurumu yatırım yaptırarak yaşatacağız ve özerk bir yapıya kavuşturacağız. Hedefimize yürüdüğümüz bu yolda önümüze çıkan her kim olursa olsun karşısında bizi bulacaktır. Dilene dilene değil direne direne kazanacağız." dedi.

Yapılan açıklama aynen şöyle:
"KKTC ile TC hükümeti arasında imzalanan ama hiç kimsenin haberi olmayan protokolün bir kısmını basından takip etmiş bulunuyoruz.
Her protokolde olduğu gibi bu protokolde de enerji konusuna yer verilmiş ve 10 yıl önce “enterkonnekte olunacak” maddesinin yerine yeni imzalanan anlaşmada “enterkonnekte çalışmalarına devam edilecek” denilmiştir.
Bu madde ile birileri KIB-TEK’e yatırım yapılmasını engelleyerek enterkonnekte üzerinden süreci oyalamayı ve bu toplumu AKSA’ya mahkum etmeyi hedefliyorsa lastiği patlamış bir arabayı duvara sürüyorlar demektir.
Çok kısa ve net olarak söylüyoruz ki, EL-SEN, KIB-TEK’in güvencesidir. Bu kurumu yatırım yaptırarak yaşatacağız ve özerk bir yapıya kavuşturacağız. Hedefimize yürüdüğümüz bu yolda önümüze çıkan her kim olursa olsun karşısında bizi bulacaktır. Dilene dilene değil direne direne kazanacağız.
EL-SEN
Başkan
Kubilay Özkıraç"

Editör: Mehmet Kasimoglu