Geçtiğiniz günlerde gerçekleştirilen Genel Kurul’un ardından yeni yönetimini belirleyen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası EL-SEN basın toplantısı düzenleyerek yeni dönemdeki hedeflerini anlattı.
Sendika başkanlığına yeniden seçilen Kubilay Özkıraç, sözleşmesini 2030 yılına kadar uzatmak için teklif sunan AKSA konusunda büyük bir mücadeleye gireceklerini söyledi.
KIB-TEK’in iyi yönetilmediğini savunan Özkıraç, Kuruma yıllardır yatırım yapılmadığını iddia etti…
Özkıraç, “Enerji sektörü sürekli yatırım ister” dedi.
Önümüzdeki haftalarda yapılacak eylemlerle ilgili kararlar alacağını da belirten Özkıraç, teşviklerle ilgili gerekenin yapılacağını söyledi, hükümete ‘zaman daraldı’ uyarısında bulundu…
Özkıraç, bir iki ay içinde El-Sen’in çok büyük bir mücadele için örgütleneceğini, yatırımların yapılması, teşvik kararının geri çekilmesi ve toplu iş sözleşmesinin imzalanmasından başka yol olmadığını söyledi.
El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif ise Kıb-Tek’e yatırım yapılması için her platformda mücadele verdiklerini, hem önceki hükümet hem de şu anki hükümet döneminde bu yönde somut bir adımın atılmadığını kaydetti.
Yatırımların hem kurum hem de ülke için önemli olduğunu vurgulayan Kaşif, yatırımlar yapılmadığı sürece Aksa’nın sözleşmesinin uzatılması için yürütülecek görüşmelerde ne devletin ne de KIB-TEK’in güçlü olamayacağını söyledi.
Basın toplantısında Eğitim Sekreteri Kemal Öznacar ile Mali sekreter Serhan Kayar da söz alarak açıklamada bulundu.
BRTK

Editör: Mehmet Kasimoglu