Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, 21’inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ne katılan misafir gruplardan bir heyeti kabul etti.

Özyiğit, kabulde yaptığı konuşmada, tüm dünya çocuklarının kardeş olduğunu dile getirerek, “Barış içinde bir dünya için birbirinize daha sıkı sarılınız” dedi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, 23 Nisan Çocuk Festivali’ne katılan ekiplere hoş geldin diyerek, Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan’ın önemini anlattı.

“Yurtta barış dünyada barış” ilkesiyle hareket ederek, tüm dünya çocuklarının kardeşliğini dilediklerini söyleyen Özyiğit, kendileri de büyük önder Atatürk’ün yolundan ülkede dünya ile barış ve kardeşlik duyguları ile hareket ettiklerini belirtti.

Cemal Özyiğit, yalnızca 23 Nisan dönemlerinde değil başka dönemlerde de çocukların diğer ülkelerde bir araya gelerek ortak etkinlik düzenlediklerini de dile getirdi. Özyiğit, kendi ülkelerinden daveti kabul ederek ülkeye gelmelerinden duyduğu memnuniyeti kaydetti.

Özyiğit, ülkede bulunacakları süre içerisinde burada yaşayan kardeşleri ve diğer ülkelerden gelen çocuklarla kalıcı dostluklar kuracaklarını ve böylece dünya barışının geleceği için önemli adımlar atacağını söyledi.

Konuşmanın ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit çocuklara hediyeler takdim etti.

21’inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ne katılan misafir grup liderleriyle çocuklar da Özyiğit’e ülkelerinin kültürünü yansıtan armağanlar sundu.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu