Girne Belediyesi Trafik Master Planı kapsamında kentin ana girişi konumundaki Ecevit Caddesi’nde, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na ait elektrik direklerinin kaldırılması ve elektrik hatlarının yer altından geçirilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ecevit Caddesi’nde hava şartlarının elvermesi durumunda Pazar günü elektrik hatları yeraltına alınacak. 2. Etap altyapı projesi kapsamında 07:00-14:00 saatleri arasında çalışmaların yapılacağı Colony Otel önü trafiğe kapalı olacak.

Çalışmalar sırasında Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, trafiği kontrol edecek ve 
Hirondel Çemberi’nden Ecevit Caddesi’ne doğru seyir edecek sürücüler, Karaca Sokağa yönlendirilecek. Tek yön olan Şinasi Konuloğlu Sokak’tan sola (kuzeye) dönüş verilmeyecek. Girne Belediyesi önündeki çemberden ise Ecevit Caddesi’ne gidilemeyecek.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentin ana giriş yolu niteliğindeki Ecevit Caddesi’ni rahatlatmak amacıyla başlatılan çalışmalar süresince yayalar ile sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekerek, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları çağrısında bulundu.

Editör: Mehmet Kasimoglu