Rum basınında Kıbrıslı Türklerin aldıkları “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimlik ve pasaport rakamlarına yer verildi.
Fileleftheros gazetesi, Kıbrıslı Türklerin aldıkları “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimlik ve pasaport rakamlarına yer vermekle birlikte, Kıbrıslı Türk ve Türkiye vatandaşlarının yaptığı karma evliliklerden doğan çocukların “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alması tehlikesinin yıldan yıla arttığını da savundu.
Rum makamlarının önünde, Kıbrıs Türk kökenli olduğunu belirten vatandaşlar tarafından yapılan yüzlerce başvurunun bulunduğuna da dikkati çeken gazete, ilgili birimlerin karşılaştıkları en büyük sorunun, ellerindeki verileri doğrulama yetersizliği olduğunu belirtti.
Gazete elde ettiği bilgilere dayanarak, “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimlik ve pasaportu alan Kıbrıslı Türk sayısının 80 bin 664, sadece kimlik alan Kıbrıslı Türklerin 110 bin 734, sadece pasaport alanların sayısının ise 83 bin 950 olduğunu yazdı.
Rum Nüfus Dairesi’ne, 175 bin Kıbrıslı Türk’ün kayıtlı olduğunu ancak bu verilerin güncelleştirilmesi ve kontrol edilmesi güçlüğünden dolayı, bu rakamların doğrulanmamış olduğunu da yazan gazete “Kıbrıs Cumhuriyeti” resmi belgelerine sahip olanların ve vatandaş sayılanların, tümümün KKTC’de ikamet etmediğini, yurt dışında kalanların da bulunduğunu belirtti.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu