RUM DIŞİŞLERİ, ABD’NİN “6 VE 7’İNCİ PARSELLER İÇİN KIBRIS’IN MEB OLARAK TALEP ETTİĞİ BÖLGE İFADESİNE BİLE SUSUYOR”
Rum yönetiminin, limanlarında Rus savaş gemilerine kolaylık sağlamaya devam ettiği, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın ise “susma politikası” izlediği haber verildi.
Haravgi’nin haberine göre Rum Dışişleri Bakanlığı, Rus gemilerine kolaylık sağlamaktan vazgeçilmesi şartıyla Rum yönetimine silah ambargosunu kaldıran “Menendez-Rubio Yasası”nın (East Med Act) uygulanmasını isteyen Amerikalı yetkililerin “tacizlerini” bile yorumlamıyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa Konularından sorumlu Bakan Yardımcısı Mathew Palmer, Rum Dışişleri Bakanlığı’na, Rus savaş gemilerinin Rum limanlarına rutin ziyaretlerine son verilmesini talebini içeren bir mektup gönderdi. Rum Dışişleri Bakanlığı ise Palmer’in mektubunun, Rum yönetiminin  “insani konularda kolaylık sağlama politikasının devamını” teyit ettiği görüşünde. 
ABD’nin, Rus savaş gemilerinin Suriye’nin Lazkiye limanından hizmet aldıkları için Rum limanlarına ihtiyaç duymadıklarını çok iyi bildiğine dikkat çeken gazete, Rum yönetiminden yetkili bir kaynağın Haravgi’ye “Kıbrıs, gemilerin personel dinlendirme ve ikmal taleplerine ‘hayır’ diyemez.  Bir gelir kapısıdır” dediğine işaret etti.
Gazete ABD sözcüsünün, Rum yönetiminin tek yanlı MEB ilan ettiği ve ruhsatlandırdığı 6 ve 7’inci parseller için “Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölge olarak talep ettiği bölge” ifadesini kullandığını, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın bunda bile sustuğunu vurguladı. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu