Rum Maliye Bakanı Constantinos Petrides, bugün COVID-19 salgınıyla ilgili sıkıntıların yaşandığı ülkede çok küçük işletmeleri ve kendi işyerleri olan kişileri doğrudan destekleyecek, 1 milyar 500 milyon avro tutarında hedefli devlet garantisi sağlayan ve kiraları azaltmak için ev sahiplerine vergi teşvikini öngören yeni bir paket açıkladı.
Paketin Temsilciler Meclisi’nde ve Avrupa Komisyonu’nda onaylanması gerekiyor.
Maliye Bakanı Petrides, işyerleri kapalı kaldığı ve yeniden açılmama riski daha da büyümeden yasa tasarılarının biri ötekinin yerini alamayacak şekilde ele alınması gerektiğine dikkat çekti.
Constantinos Petrides, “salgınla mücadelede ikinci aşamaya giderken ve yavaş yavaş sınırlamaları kaldırırken Bakanlar Kurulu üç yeni planla birlikte, yeni, daha dikkatle ele alınmış bir ekonomi destek paketini onaylamıştır” şeklinde konuştu.
Yasa tasarısı, COVID-19 salgını sırasında Avrupa Komisyonu devlet yardımı geçici çerçevesi esasında işletmeleri destekleyecek, çok küçük işletmelere ve 10 kişiye kadar kişi istihdam eden kişilere ödenek sağlayacak.
Petrides, kriz sırasında çeşitli harcamalarını karşılamaları için küçük işletmelere önemli yardım sağlayacak söz konusu plandan 40.000’e yakın işletmenin faydalanabileceğini duyurdu.
CNA

Editör: Mehmet Kasimoglu