Rum Meclisi Denetleme Komitesi’nde, dün, “TümKıbrıs Ortaokulu” ve diğer kamu alanları için yapılan inşaat çalışmalarında  KKTC’den malzeme temin edilmesi konusunun ele alındığı belirtildi. 
Haravgi gazetesi, “Tüm Kıbrıs Ortaokulu” ve diğer kamuya ait yerlerdeki inşaat çalışmaları için KKTC’den malzeme temin edilmesinin Hükümette “baş ağrısına” neden olduğunu; çünkü  malzemelerin, Yeşil Hat tüzüğü çerçevesinde temin edildiğini, diğer yandan ise partilerin ve toplumun buna tepki gösterdiğini belirtti. 
Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in, daha önceden planlanmış olan ve KKTC’den gelen malzemelerin kullanılması konusunun ele alınacağı Rum Meclisi Denetleme Komitesi toplantısına katılmadığını aktaran gazete, Kadis’in, kendisinin Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü Egli Pantelaki tarafından temsil edileceğini ifade ettiğini ancak toplantıya onun  da katılmadığını başka bir temsilcinin gönderildiğini yazdı. 
Toplantı sırasında, KKTC’den gelen ticari malzemelerin, Yeşil Hat tüzüğü çerçevesine dayandığının ifade edildiğini yazan gazete, Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği’nin, Beşparmak Dağlar’nın tahribatını, DİKO ve EDEK’in ise ürünlerin Kıbrıslı Rum fabrikalarından gelmesi konusunu da gündeme getirdi. 
Habere göre tüm partiler ayrıca, konunun siyasi olduğu konusunda hem fikir olurken bakanların toplantıda yer almaması da eleştirdi. 
Fileleftheros gazetesi, Rum Meclisi Denetleme Komitesi’nin dünkü toplantısında Yunan Askeri Mezarlığı’ndaki mermerlerle ilgili KKTC’den alınması konusunun da gündeme geldiğini yazdı. 
Habere göre toplantıda, Eğitim Bakanlığı’nın, “TümKıbrıs Ortaokulu” çalışmalarına ilişkin ilanda, KKTC’deki işletmenin ismine ilişkin ifadenin tepkiye neden olduğu belirtildi. 
Komite Başkanı Zaharias Kulias, yaptığı açıklamada, toplantıyı “üzücü bir gün” şeklinde nitelendirdi ve söz konusu belgedeki (ilanda) söylemleri kınadı. 
Kulias, mozaiklerin, Beşparmak Dağları’ndaki işletmeden gelmesini de kabul edilemez bir faaliyet olarak nitelendirdi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu