Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen gıda fuarına, Rum Ticaret Bakanlığı’ndan izinsiz katılan Rum hellim üreticisi şirketler yüzünden, Güney Kıbrıs’ın uluslararası camiada “rezil olduğu” bildirildi.

Simerini gazetesi, “Yine Hellimimizi (Halimizi) Gösterdik… Kıbrıs, Paris Gıda Fuarı'nda Rezil Oldu” başlıklarıyla aktardığı haberinde, “SIAL” ismiyle 19 Ekim’de kapılarını açan fuara katılan Rum hellim üreticisi şirketlerin, daha önceden Rum Ticaret Bakanlığı tarafından ceza aldıklarını ve bu nedenle herhangi bir fuara katılma hakları bulunmadığını; Ticaret Bakanlığı’nın da, fuar sorumlusuyla iletişime geçerek, şirketlerin fuardan “kovulması” talimatını verdiğini yazdı.

Gazete, Rum Ticaret Bakanlığı’nın, söz konusu şirketlerin fuardan çıkarılmasına gerekçe olarak, bu şirketlerin bakanlık bünyesinde peynir üreticileri için oluşturulan kuruluşa üye olmamalarını gösterdiğini kaydetti.
Haberde, şirketin “Halloumi” ismiyle tanıtım yapma izninin de bulunmadığı belirtilirken, fuar yetkililerinin, şirketleri fuardan çıkarmak yerine, Rum Ticaret Bakanlığı’nın müdahalesi konusunda bilgilendirdiği bonus veren siteler ve bu konunun hoşnutsuzluk yarattığı ifade edildi.

Gazete, şirketlerin Rum Ticaret Bakanlığı’na dava açmaya hazırlandıklarını yazdı.

Editör: Mehmet Kasimoglu