Sağlık Bakanlığı, hastanelerin güvenlik hizmeti ihalesiyle ilgili olarak basında asılsız iddialar yer aldığını belirterek, bunları cevaplamak ve gerçeği kamuoyu ile paylaşmak adına açıklama yapma gereği duyulduğunu ifade etti.
 Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı olarak tüm firmalara  daha önceki ihalelerde olduğu gibi eşit mesafede olduğumuz bilgisini paylaşır, Merkezi İhale Komisyonu’nun almış olduğu karara itiraz merciin sosyal medya değil, Rekabet Kurulu olduğunu hatırlatırız” denildi.
 Açıklamada, bakanlığın talebi üzerine, Merkezi İhale Komisyonu tarafından, hastanelerdeki güvenlik hizmetlerinin sağlanabilmesi adına Nisan 2017’de ikinci kez “Güvenlik İhalesi” ne çıkıldığını anımsatıldı.
 İhalenin ilkinin Mart 2017’de açılarak, ihaleye katılan 5 firmanın Çalışma Dairesi Müdürlüğü’nce ilan edildiğini, ancak firmaların yalnızca aylık asgari brüt ücret olan 2 milyon 333 bin 10 Tl’yi teklif ettiği ifade edilen açıklamada, firmaların kar, damga pulu ve benzeri masraflar ile personel kıyafet bedellerini bu ücretin üzerine yansıtmamaları nedeniyle Merkezi İhale Komisyonu tarafından ihalenin iptal edildiği anımsatıldı.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu