Şehit Üsteğmen Münür Dilaver Sokak'ta yaşanan bu kötü görüntü görmezden gelinemez. Kaldırımda öylece bırakılan ev sahibinin kesmiş olduğu ağaçlarının dalları kaldırımda öylece duruyor. Bırakılan bu ağaç yığını tehlikeye davetiye çıkartıyor. Sürekli çevre kirliliğinden şikayetçiyiz peki neden evinizin bahçesinde kesmiş olduğunuz ağaçların dallarını temizlemek yerine kaldırımda öylece duruyor.

DUYARLI OLALIM
Temiz bir oksijene sahip olmak için öncelikle çevrenin temiz olması gerekiyor. Kolları etrafa çöp yığını bırakmamak için sıvayalım. Bizden sonra gelecek olan nesil için değil şuan yaşadığımız bu dünya da daha rahat bir nefes alabilmek için etrafta kötü bir manzara bırakmayın. Bıraktığınız bu ağaç dallarının arasından türlü zararlı böcekler çıkabilir. Bu da insan sağlığını tehlikeye sokar.

GÜZEL OLAN BU DOĞANIN DENGESİNİ BOZMAYIN
Yerleşim yerlerinin, yol kenarlarının daha birçok yerin çöplerle kaplı bulunması en başta sağlımızı tehdit ederken, ülkemizde turist olarak ziyarette bulunanlara da  güzel  bir izlenim bırakmıyor. Bunun için herkesin sorumluluklarının bilincinde olup çevreyi gözü gibi korumalı.

KIBRIS’IN BAŞKENTİ OLAN LEFKOŞA’YA BU GÖRÜNTÜ YAKIŞMIYOR
Sıcak havaların etkisiyle sinekler ve böceklerin bu ağaç yığınlarının altında birikmesi an meselesi. Daha önce basında da gündeme gelmesine rağmen hala bir çözüme gidilmiyor. Denetimsizlik nedeniyle insanlar doğayı korkusuzca kirletiyor. Bir an önce halk duyarlı olunmaya davet edilmeli ve bu gibi olayların önüne geçebilmek için caydırıcı planlamaya gidilmeli. Bu sayede daha az çöp sorunuyla karşılaşma oranının önüne geçilmiş olacak. 
Haber Ve Fotoğraflar: Esengül Aykaç
VATAN ÖZEL

Editör: Mehmet Kasimoglu