Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, kaçak et konusuna yönelik bir soruya verdiği yanıtta, bakanlık olarak et ithalatının serbest bırakılmasıyla ilgili bir vizyon taşımadıklarını söyledi.
Bakan Şahali, hükümette de bu doğrultuda bir yaklaşım bulunmadığını belirterek, “Tüketicinin ve üreticinin korunması, üretimin sürekliliği, tüketimin düzgün kılınması bağlamında konuyu ilgili paydaşlarla değerlendiriyoruz; çalışmamızı sürdürüyoruz” dedi
Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) sağladığı nüfus verilerine ve bakanlık bünyesinde tutulan hayvan kayıt sistemindeki sayılara bakıldığında, bir et ihtiyacı olmadığının ortaya çıkığını ifade eden Şahali, sınır ötesinden ülkeye bir et trafiği olduğunun reddedilemeyeceğini fakat sözkonsu trafiğin önlenmesinin bakanlığın kapasitesi dışında olduğunu kaydetti. 
Hayvan üreticisinin maliyetleriyle ilgili de bilgi veren Şahali, Güney Kıbrıs ile KKTC arasındaki karşılaştırmalarda farklı unsurların dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Et kaçakçılığı konusunu değerlendiren Maliye Bakanı Serdar Denktaş da yakın zamanda cezaların artırıldığını ve 1 ay öncesine göre 7-8 katına çıkarıldığını belirtti.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu