Lefkoşa Organize Sanayi bölgesi otopark alanını, oto parçacıları ve oto tamircileri istila etti. Hafta sonu kimsenin olmadığı bir zamanda gidip fotoğraflarını çekmemize rağmen park edecek yer neredeyse yoktu. Hal böyleyken hafta içi sürücüler arabalarını nasıl park edecek sorusu oluştu.



SÜRÜCÜLER VE ESNAF ÇARESİZ

Esnaf arabalarını nereye park edeceği konusunda şaşkın ve çaresizce bir çözüm bekliyor. Arabalarını park edecek yer bulamayan vatandaş bu sefer de gelişi güzel boş bulduğu bir yere arabasını bırakıp normal yaşantısına devam ediyor.
Sanayide çalışan diğer esnaflar da bu durumdan şikayetçi. Sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açmaya gidiyor bu sefer de arabalarını park edecek yer bulamıyor. Çözümü çok güvenli olmamakla birlikte arabalarını yol kenarlarına park ediyor. Bu da araçlarını güvensiz bir ortama emanet etmekten başka çarelerinin olmadığını gösteriyor.



YOL GÜVENLİĞİ İÇİN OTOPARKA İHTİYAÇ VAR

Otopark alanları dışına yapılan parklar; trafik akışını zorlaştırmakta böylece yolun kapasitesinin azalmasına sebep olmaktadır. Bu amaçla otoparklara ihtiyaç duyulmakta, aksi halde yol içi veya yol dışında sürücüler tarafından belirlenen yerlerde nizami olmayan şekillerde parklar yapılmaktadır.
Otopark alanlarına mantıklı güvenlik önlemleri, suç faaliyetlerini engelleyici ve caydırıcı olması gerekiyor. Bir güvenlik önleminin caydırıcı olabilmesi için, potansiyel suçlu üzerinde psikolojik bir etkisi olmalı. Bu, potansiyel suçlunun suçu işlemesini engellemek için cesaretini kırar.



ÇEVREYE VE ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE SAYGI

Bırakılan bozuk araba parçaları çevre kirliliğine sebebiyet veriyor. Vatandaş arabasını park edecek yer bulamıyor. Her sabah iş yerine gelen vatandaş sabırla araba park etme arayışına giriyor. İşe giden vatandaşın zamanı ve yeri işgal ediliyor.
Vatandaş arabasını esnafın iş yerinin önüne park etmek zorunda kaldı. Esnafında yaşam alanı kısıtlandı bu sefer de karşılıklı çatışma kaçınılmaz oluyor. Bu kadar kolay bir kargaşa yanıyorsa çözümü de bir o kadar kolay görünüyor. Hali hazırda bir otopark var fakat otoparkın içinde hurdalık araç çok olduğu için sürücüler arabalarını park etmekte zorluk yaşıyor ve esnafla arasında gerginlik yaşanıyor. Otoparkın içindeki hurdalık araçların temizlenmesiyle araç sahipleri ve esnaf biraz daha rahat bir nefes alabilecek.
Haber ve Fotoğraflar: Esengül Aykaç
VATAN ÖZEL

Editör: Mehmet Kasimoglu