KKTC Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), “Çağlayan Çocuk Yuvası ve Ortaköy’deki Erkek Evi’nde yaşanan sıkıntılara” dikkat çekerek hükümete seslendi.
Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yazılı açıklamasında, Çağlayan Çocuk Yuvası’nda personel eksikliği nedeniyle ayda 320 saat çalışmak zorunda kalan annelerin yorgunluktan tükenmek üzere olduklarını, Ortaköy’deki Erkek Evi’nde görevli annelerin ise sorunlarla boğuştuğunu belirtti.

“BU ÇOCUKLARA KİM SAHİP ÇIKACAK?”
Hükümeti yaşanan sorunlara kayıtsız kalmakla eleştiren Serdaroğlu, “Bu çocuklara kim sahip çıkacak” diye sordu.
Kalacak yeri olmayan çocuklara sahip çıkan devletin, yeterli “kaynak yok” diyerek, adeta eziyet çektirdiğini kaydeden Serdaroğlu, 50’nin üzerinde çocuğun kaldığı Çağlayan Çocuk Yuvası’nda personel eksikliği nedeniyle 48 saat eve gitmeden çalışmak zorunda olan anneler olduğunu belirtti.
Erkek çocuklar için kurulan Ortaköy’deki Erkek Evi’nde ise ergen çocuklarla 24 saat geçirmek zorunda olan genç annelerin, tek başlarına sorunlarla boğuştuklarını, Erkek Evi’nde mutlaka bir erkek çalışan da olması gerektiğini belirten yuva çalışanlarının, “Biz de psikolojik olarak bitik hale geldik. Devlet gereken önlemi alsın” dediğini aktardı.

“HÜKÜMET DUYARSIZ…”
Serdaroğlu, “Sadece anne değil, özel eğitimci ve hemşire ve psikolog da yuvaların ihtiyaçları arasında. Ancak talepler karşısında hükümet duyarsız kalıyor.” ifadelerini kullandı.
Yaşanan sorunları Çalışma Bakanlığı’na ilettiklerini belirten Kamu-İş Başkanı Serdaroğlu, “En az 5 personele ihtiyaç var. Ancak Maliye Bakanlığı ‘kaynak yok’ gerekçesiyle bu talepleri reddediyor. Her şeye kaynak bulan devlet, kimsesiz, bakıma muhtaç çocuklar söz konusu olduğunda mı kaynak bulamıyor? Bu çocuklara kim sahip çıkacak? Kurum içinde yaşanan sorunlar kol kırılır yen içinde kalır misali içerde tutulmaya çalışılıyor. Kamu-İş olarak örgütlü olduğumuz Çağlayan Çocuk Yuvası ve Ortaköy’deki erkek evinde yaşananlar karşısında sessiz kalmayacağız. Hükümeti uyarıyoruz. Önlem alınmazsa her türlü demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Kasimoglu